S-a incheiat concursul de la TI AMO Onesti

Miercuri si joi, pe scena Casei de Cultura din Onesti a avut loc concursul din cadrul Trofeului International Apollo Music Onesti (TI AMO), la care au participat 44 de concurenti, din Italia, Suedia, Rusia, Malta, Kosovo, Bulgaria, Germania, Macedonia, Ucraina, Elvetia si Republica Moldova, precum si din Craiova, Piatra Neamt, Bucuresti, Oradea, Iasi, Brasov, Constanta, Pitesti, Baicoi, Baia Mare si Turnu Severin, dar si din Onesti, Bacau, Moinesti si comuna Magiresti (judetul Bacau). O prestatie excelenta in cadrul concursului au avut Diana Brescan (14 ani, din Republica Moldova) si Irena Velcheva (9 ani, din Bulgaria), care au sanse foarte mari sa castige premiile importante ale festivalului. Foarte bine s-au prezentat si Andra Alexandra Gogan (12 ani, din Bucuresti), Horia Serban Onita (12 ani, din Oradea), Andreea Alexandra Cindea (11 ani, din Baia Mare), Razvan Gogan (8 ani, din Bucuresti), Ioana Alexandra Rucsanda (11 ani, din Brasov) si Vasilisa Goncharova (12 ani, din Rusia). Evolutii bune au mai avut Moa Lindberg (11 ani, din Suedia), Viorela Stoian (10 ani, din Piatra Neamt) si Rochelle Grech (14 ani, din Malta). Judetul nostru a fost reprezentat de Bianca Alexandra Petcu (7 ani, din Moinesti), Raluca Bogdanescu (11 ani, din Onesti), Isabela Avram (10 ani, din Onesti), Alis-Maria Fainita (11 ani, din comuna Magiresti), si Andreea Paval (12 ani, din Bacau). Tot in cadrul festivalului, au mai sustinut recitaluri trupa de clovni “O”, din Chisinau, ansamblul de dans modern “Stejarelul”, din Onesti, Georgiana Dariescu, din Iasi, Maria Luisa Andrici si Francesca Giurgila, din Iasi, Mariella Pace Aschak, din Malta, Andrada Bratoveanu si Mara Suditu, din Onesti, Lino Rossi, din Italia, trupa de majorete “Fluturasii”, de la Clubul Elevilor Onesti, si grupul vocal “Prometeu”, din Chisinau.

Sub semnul pacii si al prieteniei intre popoare

Cu ocazia concursului de la TI AMO, Zenovia Ilisei, vicepresedinte al festivalului, cetatean de onoare al Onestiului si Ambasador de Pace la ONU, a acordat premii profesorului Theodor Adobricai, presedinte al festivalului TI AMO si director al Casei de Cultura din Onesti (distinctie acordata de Asociatia mondiala a festivalurilor artistice, WAFA), Mirunei Oprea, din Onesti, prezentatoare a festivalului TI AMO, alaturi de Horia Gumeni, de la TVR Iasi (premiu pentru pace), lui Piero Lunardi, presedinte al organizatiei Misericordia di Massoti din Italia (premiul pentru pace), compozitorului Sammy Galea, din Malta (premiu pentru intreaga cariera), si lui Silvano Calistri, presedinte al Consiliului Provincial din Pistoia, Italia (distinctie din partea municipalitatii onestene). Juriul, care este prezidat de Carmen Olaru (Iasi) si este alcatuit din Mariella Pace Aschak (Malta), Adriana Stroe (Suedia), George Vanvu (Iasi), Luigi Hirjanu (Onesti), Orazio Zampaglione (Italia), Iulian Munteanu (Onesti), Drita Rudi (Kosovo) si Lino Rosi (Italia), va decide sambata seara care au fost cei mai buni interpreti, iar premiile vor fi inmanate in cadrul galei laureatilor. Insa, dupa cum au precizat organizatorii manifestarii, toti copiii merita cate un premiu, intrucat ei au trecut deja printr-o selectie. “Simplul fapt ca se afla pe aceasta scena insemna ca acesti copii sunt cei mai buni din tarile lor”, a spus si Horia Gumeni, de la TVR Iasi, care a prezentat festivalul alaturi de Miruna Codruta Oprea, din Onesti. Ajuns la editia cu numarul XV, festivalul TI AMO a devenit cunoscut si apreciat in toata lumea, fiind una dintre cele mai mari manifestari de profil de pe mapamond. “Acest festival transmite un mesaj important in toata lumea, un mesaj de pace si prietenie”, a subliniat si seful guvernului provincial din Pistoia, Silvano Calistri.

Florin TANASE

Comentarii

  1. bcyfvfngjujg gjjg hgkfunuf fyufy a zis:

    gbgvb nchv vc cbcbvvn vhvbcnxbjfgnv byhuf vhs vshdudghcbhu hvgs gy gd vdbd

  2. A fost frumos spectacolul de gala datorita copiilor talentati ,insa cred ca
    meritau mai mult.Asa zisul presedinte al festivalului putea sa cumpere macar niste baloane .Il costa 100 de lei.Se putea gasi pulbere de stele sa curga pe scena nu sa se chinuie o fetita sa arunce din pumnul ei un pic;aburii s-au dat cu economie -cate un jet la premiul intai.PACAT .Atmosfera galei a fost lipsita de farmec.OAMENI MARI PUTETI FACE MAI MULT ,CUM SI COPII FAC.ESTE NEVOIE DE INIMA,NU DE BANI.Dl Primar a lipsit,sala a fost murdara (ii este lene dlui Adobricai sa puna oamenii la treaba -omul sfinteste locul se spune -) si fara ventilatie ,invitatii din juriu erau lesinati de caldura .Au lipsit momentele artistice dintre premii -noroc cu MIRUNA .Si daca dupa 15 editii dl Adobricai nu a invatat sa vorbeasca ,e grav………..MARESAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Premiile trebuiau imanate de domnisoare cu o tinuta adecvata-era un concurs pt copii nu MISS.
    Poate la anul o sa fie mai frumos ,chiar daca e criza-oamenii daca vor pot face minuni si cu bani mai putini.

  3. Spectacolul a fost foarte frumos intradevar, dar nu s-a precizat cund o sa se difuzeze pe tvr iasi acest concurs. Si in legatura cu ce a zis domnul „ddd” nimic nu este adv (exeptand partea cu Miruna)

Adauga un comentariu

*