Care sunt noile valori ale impozitului pe proprietăţile românilor

Românii care au mai multe case vor plăti impozite mai mari începând cu cea de-a doua locuinţă, din a doua jumătate a anului.

Conform unui proiect al guvernului, românii vor plăti un impozit cu 30% mai mare pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, faţă de 15% în prezent, şi cu 100% mai mare, comparativ cu 50%, pentru cea de-a doua locuinţă. Începând cu cea de-a treia clădire, impozitul va fi de trei ori mai mare, faţă de dublu, în prezent.

De exemplu, pentru un apartament în centrul Capitalei în suprafaţă de 60 mp, proprietarul care are domiciliul acolo achită un impozit anual de aproape 109 lei. Dacă această locuinţă este a doua proprietate şi nu este închiriată, impozitul va creşte de la circa 125 lei la aproape 142 lei.

Dacă e a treia proprietate, birul va fi de 218 lei, comparativ cu 163 lei în prezent. Începând cu proprietatea a patra, impozitul se va ridica la 327 lei, faţă de circa 191 acum. Modificările, anunţate încă de la începutul lunii, sunt cuprinse într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, obţinut de EVZ.

Din majorarea taxei pe proprietate, Finanţele estimează că vor aduce la buget aproape 46 milioane lei în perioada iulie-decembrie. Anul viitor, suma se va ridica la 95 milioane lei, conform notei de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.

Continuarea aici (EVZ.RO)

Comentarii

  1. vanda ... a zis:

    SCRIETI SI DE DRAGOS BENEA C-A LUAT BATAIE PE TERENUL DE FOTBAL IERI ,L-A BATUT UNUL DE I-A UMFLAT CAPU’

  2. moromete a zis:

    Spune-i lu’ ala de l-a batut ca data viitoare sa-i dea mai bine ca l-am vazut azi si nu avea nimic!

Adauga un comentariu

*