Nu primiţi în casă persoane necunoscute!

Ioan U., din oraşul Dărmăneşti, a sesizat Poliţia Oraşului Dărmăneşti, că, în timp ce se afla la domiciliu, persoane necunoscute i-au sustras dintr-un șifonier o sumă de bani.

În temeiul sesizării poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi în urma verificărilor efectuate au stabilit că, în fața locuinței lui Ioan A. a oprit un autoturism, din care au coborât doi bărbați, al treilea rămânând la volanul autoturismului și sub pretextul că vor să vândă acestuia un set de cuțite și oale din inox, au fost invitați de către partea vătămată în incinta locuinței. În urma discuțiilor purtate, partea vătămată a intenționat să cumpere un set de oale, fapt pentru care a scos 500 de lei dintr-un șifonier, achitând astfel bunurile menţionate.Unul din cei doi, profitând de neatenția reclamantului, a sustras o parte din banii rămași în șifonier. Partea vătămată a observat cele întâmplate, fapt pentru care cei doi au părăsit în grabă locuinţa, cu setul de cuţite achitat şi abandonând banii sustraşi. În urma investigaţiilor efectuate, autoturismul în cauză a fost depistat în oraşul Tg. Ocna iar în interiorul lui au fost identificaţi Lajos G., de 32 de ani, Janoş G., de 26 de ani şi minorul I.G., de 16 ani, toţi din judeţul Mureş, care au fost conduşi la Poliţia Oraşului Dărmăneşti pentru cercetări. S-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Pentru a nu deveni victimă a acestui gen de infracţiuni, Poliţia vă recomandă:

– Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dvs. sau pe care le introduceţi in casa!

– Dacă persoana necunoscută se prezintă într-o calitate oficială, solicitaţi legitimaţia de serviciu şi notaţi datele de pe document!

– Verificaţi cu atenţie persoanele care sună la uşă sub pretextul unor reparaţii de orice fel, încasarea unor taxe, deratizare sau cele care solicită să le închiriaţi o cameră!

– Nu primiţi în casă cerşetori, negustori ambulanţi, sau orice alte persoane necunoscute!

– Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dvs. să nu trădeze că sunt singuri în casă!

– Vegheaţi cu atenţie la persoanele cu care se împrietenesc copiii dvs.! Sunaţi de urgenţă la 112 în situaţia în care sunteţi contactaţi la domiciliul dumneavostră  de persoane necunoscute care vă trezesc suspiciuni! (D.M.)

Adauga un comentariu

*