Politistii vegheaza la siguranta elevilor de clasa a VIII-a

Peste 7.000 de poliţişti au fost mobilizaţi in intrweaga tara, in zona unitaţilor de invaţamant unde se susţin examene, pentru a asigura desfaşurarea in linişte şi siguranţa a Evaluarii Naţionale a elevilor de clasa a VIII -a.

In intervalul 4 – 12 mai, in unitaţile de invaţamant se desfasoara Evaluarea Naţionala a elevilor de clasa a VIII -a. In acest sens, in zona celor 5.955 de unitaţi de invaţamant in care se vor susţine examene, in vederea asigurarii intervenţiei specifice şi pentru prevenirea oricaror situaţii generatoare de riscuri, Poliţia Romana a dispus masuri de suplimentare a dispozitivelor de ordine şi siguranţa publica.

Astfel, peste 7.000 de poliţişti, din care 6.057 de ordine publica, insoţiţi de alte forţe, vor include unitaţile de invaţamant pe itinerarile de patrulare, in special pe timpul afluirii sau defluirii persoanelor catre locurile de prezentare a candidaţilor la examene şi insoţitorilor acestora. De asemenea, peste 900 de poliţişti rutieri vor desfaşura activitaţi pentru fluidizarea traficului rutier in zona instituţiilor de invaţamant, in scopul prevenirii accidentelor rutiere şi ambuteiajelor.Totodata, poliţiştii vor acţiona in zona adiacenta instituţiilor de invaţamant pentru combaterea cerşetoriei, vagabondajului şi comerţului ambulant neautorizat, precum şi pentru depistarea şi luarea masurilor legale faţa de persoanele care prin comportamentul sau activitaţile pe care le desfaşoara afecteaza climatul de siguranţa publica.

Comentarii

  1. mihaela a zis:

    Dar ce pericol iminent exista de era nevoie de paza politiei? Ce ne mai place noua sa ne infrumusetam munca!!!! Nu sunteti caraghiosi chiar la 7000 si cativa elevi a-ti „antrenat” 7000 de politisti! E de ras. Ce au dat testare infractorii ?

Adauga un comentariu

*