Revin promoţiile la credite. Băncile anunţă dobânzi reduse pentru creditele în lei şi euro

Ofertele pentru credite revin în actualitate, însă ritmul este mult mai temperat faţă de anii premergători crizei. În plus, şi băncile sunt mai rezervate în promisiuni. Totuşi, în ultimele zile tot mai multe instituţii de credit au redus costul finanţărilor pentru persoane fizice.

NG Bank a redus dobânda pentru cardul de credit şi pentru descoperitul de cont, de la 18,25% la 17% pe an, potrivite site-ului www.conso.ro. Noua dobândă se aplică şi clienţiilor vechi. Cardul oferă o limită de credit de până la 50.000 lei. Taxa de emitere este de 35 lei iar anual, clienţii plătesc şi uncomision de administrare tot de 35 lei. Şi posesorii cardurilor de credit Visa emise de Alpha Bank plătesc o dobândă de 17,75%, cu 1,5 procente mai redusă decât cea anterioară. Modificarea se datorează actualizării ratei de referinţă a BNR.
Dobanda aplicată creditului utilizat este calculată în funcţie de acest indicator plus o marjă fixă de 10,75% pe an. La rândul său, Raiffeisen Bank a redus cu 2 puncte procentuale marjele practicate peste Euribor la creditele de nevoi personale în euro de peste 3.000 euro. Reducerea se aplică doar clienţilor noi. În plus, clienţii plătesc un comision de procesare de 3% din credit şi un comision de administrare cuprins între 0,33% şi 0,45% lunar. Pentru lei, dobânzile sunt între 9,84% şi 12,84%. Şi Citibank reduce dobânzile la creditele în lei de nevoi personale cu până la 2 puncte procentuale.

Noile niveluri variază între 12,99% şi 16,99% în funcţie de analiza scoring. Dobânzile sunt fixe, iar clienţii trebuie să plătească şi un comision de acordare de maxim 4%. În acelaşi timp, creditele imobiliare în euro de la Credit Europe Bank sunt cu până la 1 punct procentual mai ieftine. Dobânda este fixă în primul an, iar ulterior clienţii vor plăti o dobânda formată din Euribor la 6 luni şi o marja de 6,5%, în scădere cu 0,5 puncte procentuale. La creditele de nevoi personale şi auto, dobânzile au scăzut cu până la 2 procente. Este vorba, însă, doar de dobânda fixă din primul an.

UniCredit Ţiriac Bank elimină comisioanele de la creditele de consum, dar majorează dobânda cu până la 11 procente la lei. Până pe 4 iunie nu se plătesc comisioane de acordare, de administrare şi nici de rambursare anticipată. În final, dobânda anuală efectivă la creditele acordate în cadrul noii campanii este comparabilă cu cea aferentă împrumuturilor acordate în actuala promoţie şi variază între 17,7% şi 23,8%. La euro, DAE la creditele fără comisioane variază între 13,6% şi 20%, cu 1,5 procente peste cele din promoţia anterioară.

Şi Emporiki Bank a tăiat până la 0,3 procente din marja aplicată peste Euribor în cazul creditelor cu ipotecă. Până pe 15 iulie, banca oferă şi credite de refinanţare cu comision de acordare redus cu până la 1 punct procentual.

Sursa MONEY.RO

Adauga un comentariu

*