Peste 100 de actiuni la barierele de cale ferata

Poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Transporturi şi Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Romane au coordonat activitatea structurilor din teritoriu in peste 100 de acţiuni desfaşurate la nivel naţional pentru prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferata.

In primele trei luni ale acestui an, poliţiştii secţiilor regionale de poliţie transporturi, impreuna cu poliţişti ai Direcţiei Poliţiei Rutiere, au organizat şi desfaşurat la nivel naţional 133 de acţiuni pentru a preveni accidentele produse la trecerile la nivel cu calea ferata. Pentru neregulile constatate de catre echipele de control au fost aplicate 497 de sancţiuni contravenţionale, in valoare de 62.435 de lei şi au fost suspendate 22 de permise de conducere auto şi zece certificate de inmatriculare auto. In aceasta perioada, s-au intocmit 18 informari catre primariile comunale şi oraşeneşti, administratori ai unor segmente de drum public cu care se intersecteaza calea ferata, in vederea imbunataţirii sistemului de presemnalizare şi semnalizare rutiera şi incunoştinţarii deţinatorilor de vehicule, privind riscurile la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere instituite in aceste zone.

Politia Romana atrage atentia tuturor conducatorilor asupra respectarii regiulkilor de circulatie la trecerile de nivel cu calea ferata. Trecerile la nivel cu calea ferata, adevarate capcane pentru şoferii imprudenţi! Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor este de a proteja viaţa conducatorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere. De asemenea, in zonele neprevazute cu astfel de semnale conducatorul auto trebuie sa se asigure temeinic inainte de a a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferata. Stimaţi conducatori auto, respectaţi-va viaţa şi pe a celorlalţi ocupanţi ai autovehiculului pe care il conduceţi! Respectaţi semnalele luminoase şi acustice, barierele instalate la trecerile de nivel cu calea ferata şi asiguraţi-va inainte de a face vreo manevra de traversare a unei treceri la nivel cu calea ferata! Cele cateva minute de aşteptare la bariera şi o asigurare temeinica la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferata pot face diferenţa dintre un drum liniştit şi o tragedie!

Adauga un comentariu

*