Edward Maya si-a facut un nume gratis

Edward Maya (23 de ani) este un nume care atarna greu in muzica romaneasca. Chiar daca are 15 ani de muzica in spate (a urmat scoala de muzica, liceul de muzica si Conservatorul), Eduard Adrian Ilie, pe numele lui adevarat, s-a lansat abia anul trecut cu piesa „Stereo Love”, o colaborare cu Vika Jugulina, care a spart topurile muzicale din toata lumea. Acum, Maya petrece aproape un sfert din timpul sau in strainatate, unde este mai apreciat ca in Romania. Edward Maya este din Pucioasa, judetul Dambovita, si a venit in urma cu 16 ani in Bucuresti.

Rep.: Cum te simti ca le-ai surclasat la vizualizari pe Youtube pe celebrele Beyonce si Lady Gaga?

E.M.: Da, ma bucur enorm si am avut o placere imensa sa citesc articolul vostru, chiar daca pentru mine nu mai era o surpriza.

– Urmaresti topurile zilnic? Ce te intereseaza mai mult, difuzarile radio sau vizualizarile de pe net?

– Toate sunt importante si le urmaresc pe toate. Topurile le primesc de la casele de discuri, de la fani sau chiar de la prieteni. Toata lumea ma tine la curent.

– Ce pregatesti acum, dupa „Stereo Love”?

– „Stereo Love” e prima piesa lansata. Recent a aparut al doilea single „This is my life”, care deja este difuzat peste tot prin strainatate (Franta, Germania, Canada) si in Romania. Iar in luna mai urmeaza sa lansez al treilea single, „Desert rain”.

– O sa inregistrezi videoclipuri si pentru aceste piese?

– Da, la „This is my life” clipul va aparea cat de curand, iar cel de la „Desert rain” se va
lansa peste cateva saptamani.

– Cat costa sa lansezi un hit ca „Stereo Love”?

– O sa iti spun acum un secret. „Stereo Love” nu a costat nimic. E facuta de mine, in studioul meu, pe un laptop. Am avut o colaborare cu un compozitor din Azerbaidjan, Eldar Mansurov, iar clipul este tot o colaborare intre mine, regizorul Dragos Buliga si Cat Music. Oricum, pentru mine chestia asta cu investitia nu prea are relevanta, pentru ca eu nu pot sa spun ca bag bani in piese, eu le compun. Am 15 ani de muzica in spate, de la sase ani cant la pian!

– Bine, dar studioul nu te-a costat nimic?

– Ba da, bineinteles. Zeci de mii de euro, dar acolo e o investitie de alta natura.

– Cum te intelegi cu Vika Jugulina (n.r – vocea feminina din „Stereo Love”)?

– Foarte bine si ma bucur ca am descoperit-o pentru ca asa a iesit prima piesa. Dar ea este doar unul dintre multii artisti pe care ii cunosc si pe care ii voi lansa cat de curand la casa mea de discuri, care se va ocupa de tot, si manageriere, si concerte, tot.

– Ne dezvalui vreun nume? E vorba de cineva cunoscut?

– Nu, nu sunt cunoscuti, dar sunt artisti tineri, talentati, care vor sa spuna ceva, iar eu le voi da o sansa.

– Tu esti din Varfuri, un sat de langa Pucioasa, Dambovita, si ai vazut toate orasele importante din Europa, plus cateva din SUA si Canada. Care ti-a placut cel mai mult?

– Sincer, nicaieri nu-i mai bine ca acasa. Oriunde as fi, tot ceea ce imi doresc e sa ajung acasa, la tara, la bunici. Ma duc acolo de fiecare data cand imi permite timpul, dar mai devreme de o data pe luna nu pot.

– Cat stai acasa?

– Putin. Deja nu mai locuiesc cu ai mei, am propria casa, dar dau rar pe-acolo.

– Ai o iubita?

– N-am. Nu am timp. Sunt mereu plecat in concerte cu trupa. Dormim la hoteluri, prin aeroporturi, in avion, pe unde apucam. Asta e partea grea a acestei meserii. Spre exemplu, intr-o seara cantam intr-un club din Geneva, a doua zi la 11.00 am avut avion spre Paris, am dormit numai cateva ore, apoi seara am avut iar concert. A treia zi ne-am intors spre casa.

– Te-ai intalnit cu vreo vedeta in deplasarile astea?

– Am cantat pe aceeasi scena cu Dr. Alban, Haddaway, Yves Larock, Armin van Buuren etc.

– Ce faci de 1 Mai?

– Ma duc la mare. O sa filmez un clip la o piesa noua a unui artist pe care o sa-l lansez curand.

Costi Ionita are succes, dar pe bani

In ultimele luni, atat in Romania, cat si peste hotare s-a vorbit din ce in ce mai mult despre lovitura pe care Costi a dat-o industriei muzicale odata cu colaborarea cu Shaggy si Bob Sinclair. Piesa „I Wanna” este una extrem de apreciata, dar l-a costat pe celebrul fost manelist o caruta de bani. Mai exact 150.000 de dolari. Clipul piesei a fost filmat la Miami, in clubul lui Ricky Martin, unul dintre cele mai exclusiviste din zona. Edward Maya a obtinut insa acelasi rezultat (are o piesa in topuri si un clip filmat ca la carte) fara niciun ban. Cine a iesit in avantaj?

Sursa CANCAN.RO

Adauga un comentariu

*