Cinci răniţi şi zece reţinuţi în urma incidentelor din Ghencea!

Începută spre finalul jocului Steaua – FC Timişoara, revolta fanilor Stelei împotriva lui Gigi Becali a căpătat accente dramatice după partidă. Turbulenţii au fost dispersaţi cu focuri de armă. În incidente au fost răniţi doi jandarmi şi trei angajaţi ai firmei de pază.

Cum anunţaseră toată săptămâna, ultraşii de la Peluza Sud a stadionului din Ghencea, au cauzat probleme la meciul cu FC Timişoara.

În timpul partidei aceştia au sărit la bătaie cu angajaţii de la firma de pază Shelter şi au rupt gardurile puse de jandarmi. „Gigi, lasă-ne”, a fost mesajul ultraşilor, aceştia aruncând cu pietre în forţele de ordine care i-au evacuat de pe stadion.

Incidentele au continuat însă cu mai mare violenţă în afara arenei, fanii fiind dispersaţi cu focuri de armă! Numărul celor adunaţi în faţa arenei din Ghencea să-l coteste pe patronul Gigi Becali s-a ridicat la câteva sute.

Aceştia au aruncat din nou cu pietre şi s-au spart mai multe geamuri. Un angajat al firmei de pază a fost grav rănit în urma incidentelor în care fanii furioşi au aruncat cu pietre de pe terasamentul liniei de tramvai.

Alte incidente au avut loc la intersecţia străzilor Bulevardul Ghencea cu Constantin Titel Petrescu, unde ultraşii au atacat cu pietre două echipaje de la Poliţia Rutieră, care încercau să ajute la fluidizarea traficului.

Au fost sparte geamurile a două autoturisme ale poliţiei. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat la Realitatea TV că nu s-au operat arestări în acest caz, însă se fac cercetări pentru identificarea făptaşilor.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a declarat pentru Realitatea TV: „În minutul 87, când Timişoara a egalat, un suporter stelist de la tribuna a doua, dar component al Peluzei Sud, a aruncat cu un scaun în capul unui steward de la o firmă privată de securitate, iar colegii acestuia au reacţionat cu sprayuri lacrimogene. S-a creat o busculadă între forţele de ordine şi suporteri. Aproximativ 150-200 de suporteri de la Peluza Sud şi tribuna a doua s-au coalizat şi au ieşit în afara stadionului, în faţa porţilor de acces, unde au aruncat cu pietre, borduri şi piatră cubică în maşini şi au rupt gardurile. Deocamdată ştim că există un singur rănit, angajatul firmei de pază care are capul spart. Acţiunea este în desfăşurare. Deocamdată nu sunt reţinuţi, dar vor fi cu siguranţă. Din păcate doi colegi jandarmi au fost răniţi şi trei angajaţi ai firmei private de securitate”.

Zece fani au fost ridicaţi pentru audieri.

Sursa REALITATEA.NET

Adauga un comentariu

*