România, ţara europeană cea mai afectată de criză. A căzut când era foarte sus

A avut creşteri economice foarte mari şi, de acolo, a căzut brusc atunci când a venit criza economică – aceasta este situaţia României, a explicat Adrian Vasilescu.

România este ţara europeană cea mai afectată de criza economică, a declarat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

„România este ţara cea mai afectată de criză din Uniunea Europeană, pentru că a avut cea mai înaltă creştere economică. Ea a fost pe primul loc în Europa, a avut creşteri de 8 şi 9% şi, de acolo, căderea a fost foarte dramatică”, a declarat, la Realitatea TV, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Alexandru Athanasiu, fost ministru al Muncii, este de părere că, în acest moment, Guvernul este incapabil să facă faţă crizei. Totuşi, pentru prima dată, spune Athanasiu, el este de acord cu o propunere a premierului Emil Boc – aceea de a reduce semnificativ comisionul băncilor la restituirea creditelor anticipate.

„Sentimentul meu, la acest moment, este că avem un Guvern incapabil structural de a lua în piept această sfidare, care este criza. În susţin pe Emil Boc pentru prima dată într-o declaraţie a lui. A cerut promovarea unei legi care să reducă drastic comisionul băncilor în privinţa restituirii anticipate a creditelor. Este o soluţie foarte bună. Am văzut că, deja, Asociaţia Băncilor a făcut scandal, pentru că nu vrea să li se reducă un comison care ajunge şi la 5%”, a declarat, la Realitatea TV, Alexandru Athanasiu, fost ministru al Muncii.

Sursa REALITATEA.NET

Adauga un comentariu

*