Magazine si farmacii Economat pentru bacauani

fond.jpg
Grupul consilierilor locali PSD a initiat pentru prima sedinta de Consiliu Local un proiect de Hotarare care vizeaza infiintarea a doua magazine si a unei farmacii de tip Economat. Se doreste astfel crearea unor facilitati pentru o serie de categorii de personae speciale: pensionari, someri, persoane cu venituri mici si persoane cu handicap. Initiativa are la baza mai multe acte normative emise de Guvern. Punerea in functiune a aproiectului ar urma sa fie coordonata de o comisie din care sa faca parte consilieri, secretarul primariei, directorul pentru investitii si administratorul unic.

in Focşani exista un economat care a rezistat nu numai invaziei marilor centre comerciale, ci şi crizei. Acest lucru se traduce prin faptul ca şi dupa aproape zece ani de existenţa este in continuare la fel de cautat de public.”

George Bogatu, consilier PSD:

Astfel de economate functioneaza in mai multe orase din Romania. Efortul administrativ ar fi minim, respective utilitatile spatiilor unde vor fi magazinele. Consider ca administratia locala este obliigata in aceasta perioada de criza sa implementeze un proiect care ar ajuta pe foarte multi bacauani.

Ionel Floroiu, consilier PSD

Am achiesat imediat la aceasta initiativa. Nu numai ca e binevenita pe o perioada dificila din punct de vedere economic, dar ar trebui extinsa in privinta numarului de magazine Economat. Lumea s-a saturat de toate disputele politice, asteapta sa vada asemenea initiative. Sper ca niciun coleg de la alte partied sa nu incerce sa politizeze aceasta tema”.

Scumpirea apei, suportata de municipalitate

conferinta.jpg

Reprezentantii PSD au solicitat intr-o conferinta de presa primarului Romeo Stavarache sa nu impovareze bacauanii cu o noua scumpire a apei. “Este evident ca daca un contract cum este cel cu BERD-ul prevede majorarea pretului la apa, aceasta masura trebuie aplicata. Numai ca ar trebui ca administratia locala sa gasesca solutii sa nu puna pe umarul bacauanilor o noua scumpire”, a declarat senatorul Catalin Mardare, presedintele municipalei PSD.
Consilierul local Nicolae Zaharia a mentionat ca social-democratii prezenti in Consiliul Local vor initia un proiect de hotarare vizand subventionarea majorarii pretului la apa. “In acest moment de criza, cu amanarea unor majorari care trebuiau facute in anii trecuti, nu cred ca putem pune pe spatele bacauanilor aceasta nota de plata de aproape 20 la suta. Propunerea noastra este ca aceasta majorare sa fie subventionata”, a afirmat Zaharia.Cosmin Necula, fost consilier de stat in Guvernul Romaniei si, de semenea, fost consilier local, a prezentat solutiile juridice pentru punerea in practica a unui asemenea demers. “Important este ca Stavarache sa inceteze cu politizarea acestui subiect. Consiliul Local trebuie sa gasesca solutii pentru a nu impovara cetatenii cu o noua scumpire. Primarul este ales tocmai pentru a-si bate capul sa gaseasca astfel de solutii”, a mai spus Necula. (Cr. Aioanei)

Adauga un comentariu

*