La arme, romani!

arme.jpg120 de infracţiuni au fost constatate in urma celor 760 de controale efectuate de poliţişti, pentru depistarea deţinatorilor ilegal de arme şi muniţii. 112 persoane sunt cercetate penal, iar alte 52 au fost sancţionate contravenţional pentru incalcarea regimului armelor şi muniţiilor, valoarea amenzilor fiind de aproximativ 35.000 de lei.

Poliţiştii formaţiunilor arme, explozivi şi substanţe periculoase au desfaşurat la sfarsitul lui februarie activitaţi pentru depistarea deţinatorilor ilegali de arme şi muniţii, precum şi pentru prevenirea producerii evenimentelor ca urmare a folosirii armelor de foc, materializandu-se prin efectuarea a 760 de controale la persoanele fizice privind modul de pastrare şi folosire a armelor şi muniţiilor şi constatarea a 120 de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor. De asemenea, au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale in valoare totala de 34.500 de lei şi au fost ridicate in vederea confiscarii 110 arme letale şi neletale, precum şi 1.030 cartuşe de diferite tipuri şi calibre. Pentru comiterea de infracţiuni sunt cercetate 112 persoane, dintre care 2 in stare de arest.

Bacauanii, in top!

Poliţiştii Serviciului AESP Bacau l-au identificat pe Ioan I., care deţinea ilegal, la domiciliul sau, un pistol cu aer comprimat. In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca acesta, in 2002, a procurat pistolul cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm, pentru care nu a solicitat luarea in evidenţa, autorizarea şi eliberarea permisului de arma. S-a intocmit dosar penal sub aspectul savarşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fapta prevazuta şi pedepsita de articolul 136 din Legea nr. 295/2004 modificata. Urmare a cooperarii dintre poliţiştii bacauani şi cei germani s-a reuşit descoperirea mai multor arme letale şi muniţia aferenta depozitate intr-o locuinţa din municipiul Bacau. In februarie, poliţiştii bacauani au procedat la intocmirea actelor premergatoare pentru efectuarea unei percheziţii domiciliare intr-un imobil, din municipiul Bacau, aparţinand soţiei de origine romana a unui cetaţean german, unde existau indicii ca ar fi deţinute in mod ilegal mai multe arme şi muniţia aferenta. Vineri, 26 februarie, in urma pecheziţiei efectuate, in imobilul respectiv au fost identificate un pistolet mitraliera cu pat rabatabil, calibrul 7,65 mm, un pistol calibrul 9 mm, un pistol calibrul 7,65 mm, un pistolet calibrul 6,35 mm, o arma cu aer comprimat caibrul 4,5 mm cu luneta, 795 cartuşe cu glonţ calibrul 9 mm, 238 cartuşe cu glonţ calibrul 7,65 mm, 245 cartuşe cu glonţ calibrul 6,35 mm, 26 cartuşe de vanatoare calibrul 12 şi 100 cartuşe cu glonţ calibrul 5,6 mm. Din verificarile efectuate, poliţiştii au stabilit ca armele şi muniţia au fost introduse ilegal in ţara, de catre cetaţeanul german M. A. W., şi depozitate intr-un seif metalic amplasat la domiciliul soţiei sale W. M. Armele şi muniţia au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor. Cetaţeanul german şi soţia sa, se afla in prezent in Germania, unde M.A.W. este cercetat de autoritaţile germane pentru trafic ilegal de arme.
Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*