Jandarmii bacauani si-au respectat promisiunea – Dan Botezatu are o sala care-i poarta numele

sala-4.JPGNici nu stii cum au trecut aproape doi ani de cand Dan Botezatu ne-a parasit. „Aceasta zi este una memorabila pentru istoria IJJ Bacau. Am pierdut un foarte bun coleg in persoana lui Dan Botezatu, caruia, in ultimele lui clipe de sedere in biserica jandarmilor, colegii i-au promis ca vor amenaja o sala de sport care sa-i poate numele. Evenimentul de astazi a fost un bun prilej sa ne aducem aminte de cine si ce a fost el”, a declarat generalul de brigada Nicolae Gheorghe Rugina, prim adjunct al inspectorului general si seful Statului Major al Jandarmeriei Romane, venit speciual la Bacau cu aceasta ocazie. Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bacau si a Gruparii de Jandarmi Mobila Bacau au inaugurat la sfarsitul saptamanii trecute Sala de sport care va purta numele celui care a fost in primul rand un mare om, apoi un jandarm profesionsit si nu in ulktimul rand un mare sportiv si un bun familist. La inaugurarea salii a fost prezenta si mama lui Dan Botezatu. „Pe langa paharul amar exista si paharul cu bucurii. Intotdeauna ma voi mandri cu ceea ce a facut fiul meu. Profit de ocazie sa le multumesc tuturor celor care nu l-au uitat”, a declarat Elena Maciuca.

Sala de sport din fosta popota!

Sala de sport „Dan Botezatu” a fost amenajata in fosta popota a Inspectoiratului de Jandarmi Judetean Bacau. A fost dotata cu aparatura destinata pregatirii fizice , iar spatiul poate fi folosit si pentru jocuri de minifotbal, volei sau handbal. In spatytele unei porti de handbal, vegheaza Dan Botezatu, intr-o imagine in marime naturala.

Remember

Dan Botezatu a fost luptator in cadrul subunitatii Antiteroriste din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bacau si s-a remarcat de-a lungul anilor si prin activitatea sportiva, fiind campion national de kata, de 12 ori consecutiv. „Plutonierul major Dan Botezatu a fost un profesionist al meseriei, respectiv, al armelor si al sportului. Vorbim despre un foarte bun formator si pedagog, iar rezultatele obtinute in plan profesional si sportiv l-au promovat de-a lungul timpului. Fire activa, maestrul a facut din kata un sport ce poarta marca Dan Botezatu. Tot el este autorul unui manual de autoaparare, iar ceea ce nu stie foarte multa lume, pasiunea sa de suflet a fost caricatura. Din pacate, Dan Botezatu a fost chemat sa slujeasca printre cei buni si drepti”, a spus col. Vasile Enache, comandantul Gruparii de Jandarmi Mobila Bacau.
Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*