10 motive pentru care Lucescu trebuie sa plece

razvan.jpgInfrangerea suferita in fata Israelului a micsorat increderea pe care suporterii echipei nationale o au in Razvan Lucescu. Onlinesport va prezinta zece motive pentru care selectionerul ar trebui sa se dea la o parte, pentru a lasa locul unui antrenor cu adevarat capabil sa ne duca la Campionatul European din 2012.

1. Lipsa unei schimbari de atitudine. In momentul in care a venit la echipa nationala, Razvan Lucescu a repetat, obsesiv chiar, ca isi propune o schimbare de atitudine. Aceasta nu s-a observat, jucatorii avand aceeasi atitudine limitata.

2. Selectie pe criterii suspecte. Lucescu l-a ignorat pe Florin Costea sustinand ca, desi este omul numarul unu de la Craiova, echipa se afla in coada clasamentului. In schimb, Lucescu l-a convocat pe necunoscutul George Florescu, de la ocupanta locului 10 din campionatul Danemarcei. De asemenea, Lucescu are anumiti jucatori la care nu renunta niciodata, chiar daca sunt total iesiti din forma.

3. A dat dovada de lasitate. Desi a trecut jumatate de an de la incidentul cu Adrian Mutu, Razvan Lucescu a dat dovada de lasitate si a refuzat sa spuna concret daca il va pedepsi pe Mutu. In schimb, pe Sapunaru, un jucator care nu are statutul lui Mutu, l-a sanctionat la mai putin de 48 de ore dupa incidentul cu jurnalistii de pe aeroport.

4. Tremuram in fata oricarui adversar. Daca in mandatul lui Victor Piturca nu stateam la discutii cu adversari de nivelul Israelului (cu mici exceptii), de la venirea lui Razvan Lucescu toate victoriile obtinute au fost eroice. Indiferent ca am jucat impotriva Lituaniei sau Ungarie, tricolorii s-au baricadat serios pe final de meci, pentru a salva un avantaj minim.

5. A pierdut timpul. Razvan Lucescu a refuzat sa promoveze mai multi jucatori tineri, de perspectiva, in precedentele meciuri, preferand sa aduca jucatori precum Ionel Danciulescu si Bogdan Mara, care in actualele preliminarii nu ne-ar putea ajuta cu nimic.

6. Si-a facut titlu de glorie dintr-un obiectiv mic. Dupa terminarea ultimelor preliminarii, Razvan Lucescu s-a laudat, cu fiecare ocazie, ca a reusit sa aduca Romania in urna a doua valorica. In realitate, acest lucru s-a datorat unui rezultat de egalitate intre Elvetia si Israel, la care arbitru a fost, oare de ce?, Alexandru Tudor.

7. Vorbe multe, fapte putine. Razvan Lucescu este ahtiat dupa imagine. Trecerea de la Victor Piturca, un antrenor care rareori accepta dialogul, la Razvan Lucescu a fost una brusca. Atat de brusca, incat Federatia Romana de Fotbal i-a recomandat lui Lucescu sa nu mai apara atat de des la televizor, mai ales ca rezultatele au intarziat sa apara.

8. Fanii si-au pierdut increderea in el. Desi au privit cu optimism numirea lui Razvan Lucescu, evolutia nationalei din ultimele meciuri i-a determinat pe suporteri sa il conteste. Lucescu nu se mai bucura de increderea fanilor, care pun la indoiala capacitatea lui Lucescu de a pregati nationala.

9. S-a transformat intr-o victima. In ultima perioada, Lucescu le-a spus pe toate. A acuzat arbitrajul dupa meciul din Serbia, a vazut interese din partea patronilor, a acuzat nivelul scazut al Ligii I, a dat vina pe accidentari. Mai avea sa spuna, precum tatal sau, ca Romania si Spania joaca cel mai frumos fotbal din Europa.

10. Inca mai avem timp. Cum Razvan Lucescu pare total depasit de situatie, o schimbare in acest moment s-ar produce la timpul oportun. Boloni, Hagi sau Olaroiu ar fi variantele disponibile la acest moment, care ne-ar oferi o mai mare incredere in echipa nationala.

Comentarii

  1. – de ce nu-ti semneze articolul?
    – „Daca in mandatul lui Victor Piturca nu stateam la discutii cu adversari de nivelul Israelului (cu mici exceptii)” : cu Piturca: 0-3 cu Letonia, 1-0 cu Feroe, 1-2 cu Austria, 2-3 cu Serbia ; de astea nu-ti aduci aminte?.
    – astea-s mai recente.
    Gloria lui Piturca in grupe pt E2008: 0-0 cu Olanda, 2-2 cu Bulgaria, 1-0 cu Olanda (gol offsaid, cur-n poarta apoi), 0-1 cu Bulgaria ; La Euro2008: 1-1 cu Italia, 0-0 cu Franta si 0-2 cu Olanda(echipa a II-a).
    – astea-s mai vechi.
    – „Boloni, Hagi sau Olaroiu ar fi variantele disponibile la acest moment, care ne-ar oferi o mai mare incredere in echipa nationala.” tu vrei incredere sau rezultate?
    Concluzii:
    -esti varza
    – chiar e cel mai slab campionat ever
    -n-avem decat smecheri pt cluburi nu si fotbalisti
    -lauda-te cu ceva interesant nu cu decaloage (ce-or fi alea ???!!!).

Adauga un comentariu

*