Bacaul in siguranta

10 infracţiuni consatate din care 6 in flagrant, 285 de sancţiuni contravenţionale aplicate şi marfuri in valoare de peste 50.000 lei confiscate. Acestea sunt rezultatele acţiunii „Siguranţa”desfaşurata in judeţul Bacau in noaptea de 27 spre 28 februarie.

273 de poliţişti, jandarmi, poliţişti comunitari, lucratori vamali şi reprezentanţi ai S.N.A.D.R.- Secţia Bacau au acţionat in data de 27 spre 28 februarie, in judeţul Bacau, in scopul asigurarii unui climat de siguranţa publica şi diminuarii fenomenului infracţional. In tot judeţul au acţionat echipe mixte compuse din poliţişti de ordine publica, poliţie rutiera, investigarea fraudelor, investigaţii criminale, precum şi cu efective de jandarmi, lucratori vamali şi poliţie comunitara. Au fost vizate şi controlate locuri şi medii predispuse la comiterea de infracţiuni, acţionandu-se punctual conform competenţelor. In urma activitaţilor desfaşurate poliţiştii au descoperit in flagrant 6 infracţiuni, au aplicat 285 de sancţiuni contravenţionale in valoare totala de 60635 lei şi au ridicat, in vederea confiscarii, marfuri in valoare de 55400 lei. A fost depistat in flagrant Florinel C., de 47 ani, din Bacau, administrator al unei societaţi comerciale, in timp ce exploata un numar de patru aparate videoelectronice cu caştiguri in bani, fara a deţine licenţa de organizator jocuri de noroc. S-a intocmit dosar penal pentru savarşirea infracţiunii de desfaşurare a unor activitaţi din domeniul jocurilor de noroc fara licenţa de organizator. A fost depistat in trafic Florin D., de 39 ani, din Suceava, in timp ce conducea un autocar pe strada Calea Romanului, din municipiul Bacau, transportand diferite marfuri, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţa. In urma controlului efectuat, poliţiştii au identificat in autocar 749 icoane, 896 bucaţi pasta de dinţi, 100 odorizante de camera,
840 cutii anticalcar, 2430 lumanari, 30 maşini de tocat, 2000 pachete de ţigari. Faţa de Florin D. s-a luat masura sancţionarii contravenţionale cu amenda in valoare de 1.500 lei. Bunurile in valoare de 50.000 lei au fost ridicate in vederea confiscarii. Au fost opriţi in trafic Ionel B., de 33 ani, şi Viorel B., de 36 de ani, ambii din judeţul Buzau, in timp ce conduceau doua autoturisme pe Calea Romanului, din Bacau, transportand cantitatea totala de 1.800 kg. nuci, fara a deţine documente de provenienţa. Bunurile in valoare totala de aproximativ 5.000 au fost ridicate in vederea confiscarii.
Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenda in valoare de 1.500 lei fiecare. A fost depistat in flagrant, pe strada Aviatorilor din municipiul Bacau, Neculai C., in timp ce incerca sa sustraga oglinzile laterale de la 2 autoturisme ce se aflau parcate in zona. I s-a intocmit dosar penal. (D.M.)

Adauga un comentariu

*