Valeriu Turcan: Informaţiile despre sănătatea preşedintelui Băsescu, o campanie controlată politic

Administraţia prezidenţială nu va răspunde la informaţiile apărute pe bloguri controlate politic cu privire la posibila stare precară de sănătate a preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit purtătorului de cuvânt al acestei instituţii, Valeriu Turcan, ipoteza îmbolnăvării preşedintelui ar fi fost promovată încă de acum trei luni de zile de anumite medii politice pentru a se acredita ideea că actualul şef de stat nu ar mai putea face faţă îndatoririlor prezidenţiale şi ar trebui suspendat.

„Nu vom răspunde la informaţii apărute pe bloguri controlate politic. În urma cu circa 3 luni de zile pentru noi a fost evidentă existenţa unei campanii controlate politic pentru acreditarea ideii că preşedintele ar fi grav bolnav” a afirmat valeriu Turcan, luni, la Antena3. El a sugerat că răspândirea acestei informaţii ar fi urmat să servească unui plan de suspendarea din funcţie actualului lider de stat.

Turcan a explicat că şeful statului s-a prezentat sâmbătă, la Spitalul Militar Central, unde a efectuat o serie de analize medicale pentru controlul medical annual. Surse medicale citate de cotidianul Gândul susţin însă că Băsescu s-a aflat sâmbătă, timp de două ore, pentru un control la tiroidă.

În plus, preşedintele ar fi fost supus unui control oftalmologic şi a făcut o investigaţie RMN.

În septembrie 2007, preşedintelui Băsescu i-a fost extirpat, lobul drept tiroidian, sub anestezie generală, intervenţia desfăşurându-se la Spitalul Militar Central fără incidente anestezico-chirurgicale.

Antena3.ro

Adauga un comentariu

*