Codul galben de inundaţii a fost extins până la ora 16.00

hartainundatii_672289001.jpgInstitutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a prelungit atenţionarea Cod Galben de inundaţii până mâine la ora 16.00. Fenomenele vizate de avertizare sunt dislocări, ruperi ale podurilor de gheaţă, formarea de aglomerări de gheţuri pe unele sectoare de râu, cu creşteri artificiale de niveluri şi local depăşirea cotelor de atenţie.

Hidrologii au prelungit avertizarea cod galben de inundaţii pentru sud-estul ţării. Avertizarea este valabilă până mâine la ora 16.00.

Datorită situaţiei hidrometeorologice actuale şi a existenţei formaţiunilor de gheaţă pe râurile din sudul şi estul ţării sunt posibile creşteri de niveluri şi debite şi dislocări, ruperi ale podurilor de gheaţă, formarea de aglomerări de gheţuri pe unele sectoare de râu, cu creşteri artificiale de niveluri şi local depaşirea cotelor de atenţie pe unele râuri mici din bazinele:

* Vedea (Călmăţui, Urlui, Vl. Câinelui- aferente judeţului Teleorman),
* Argeş (Neajlov, Dâmbovnic, Glavacioc, Sabar, Potop, Râuţor, Colentina- aferente judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov),
* Ialomiţa (Teleajen, Sărata- aferente judeţului Prahova),
* Buzău (Basca Mare, Basca Mică, Slănic, Câlnau – aferente judetului Buzău),
* unii afluenţi ai Bârladului ( Vaslui, Racova, Crasna, Simila,Tutova-aferente jud. Vaslui, Berheci, Zeletin-aferente jud.Vrancea, Tecucel, Suhurlui, Geru-aferente jud. Galaţi)
* râurile din Dobrogea-aferente judeţelor Constanţa şi Tulcea.

Adauga un comentariu

*