670. Punct. Si de la capat

2010 navaleste peste scena economica, politica si sociala cu o sumedenie de prognoze negative, care mai de care mai amenintatoare. Cât adevar exista in fiecare dintre acestea, se va vedea pe parcursul lunilor urmatoare. Ramâne insa certitudinea ca, niciodata, fum fara foc nu prea iese.
2009 s-a incheiat pentru presa scrisa din România cu vestea inchiderii unuia dintre cele mai titrate ziare. Cotidianul a anuntat ca nu mai apare de anul acesta. Vestea a stârnit evident nedumerire in rândul celor implicati mai mult sau mai putin in piata media. Un adevar care se stia de ceva vreme, anume ca existenta unui ziar are costuri exorbitante greu de acoperit din incasari, nu mai putea fi negat. Au cedat in aceeasi forma, prin disparitie, Business Standard, Cotidianul, Gardianul şi Ziua. Si, la bursa zvonurilor, alte nume sonore de publicatii par sa reziste tot mai greu.

2005, Observator de Bacau intra pe o piata media bacauana dura, in care „jocurile” erau facute de trei cotidene si un saptamânal(Desteptarea, Ziarul de Bacau, Monitorul si Gazeta). Imposibil de rezistat, au considerat la vremea aceea „cunoscatorii”. Pasii mici, dar siguri, au asezat in urmatorii trei ani saptamânalul de atitudini si comentarii pe o pozitie tot mai solida intr-un peisaj jurnalistic in care au mai intrat in competitie un cotidian si un saptamânal (Informatia Bacaului si Semne Particulare). Din aprilie 2008, echipa redactionala a saptamânalului a decis sa treaca la formatul cotidian. Aproape doi ani de activitate cu satisfactia conturarii unui noi brand in presa bacauana. Observatorul a devenit o prezenta fireasca pentru Bacau.

2009 a mai fost anul in care coltii realitatilor financiare a au muscat mortal si din ziarele bacauane. Calitatea actului jurnalistic a avut de pierdut o data cu dispariata Informatiei, a Monitorului si a Semnelor. Mai nou, si Desteptarea a ales formatul fara aparitia editiei de sambata.

2010 ne pune in fata deciziei de a reorganiza activitatea redactionala intr-o forma care sa permita mentinerea pe piata a unui produs media consacrat. Pentru cei 582.092 de vizitatori unici inregistrati pe www.observatordebacau.ro de trafic.ro in 2009 ramânem cotidian on-line, cu mentiunea ca formatul de prezentarea a stirilor va fi imbunatatit printr-o prezentare mult mai rapida a stirilor. Pentru cei aproape 200.000 de cititori care au cumparat anul trecut produsul tiparit al ziarului, revenim la un format saptamânal, cu zi de aparitie vineri.

671 va fi primul numar din aceasta serie noua pe format saptamânal. Va asteptam sa raspundeti acestei noi provocari, cu precizarea ca ramânem aceiasi, ai dumneavoastra – cititorii.
Observator de Bacau

Adauga un comentariu

*