Revelionul pompierilor

pompieri-1.jpgNici in ajunul Revelionului, nici la cumpana dintre ani si nici chiar a doua sau a treia zi de la sosirea noului an, pompierii miltari din cadrul ISUJ Bacau n-au avut liniste. Iar evenimentele au fost destule, interventiile angajatilor ISUJ fiind decisive, salvând bunuri si vieti omenesti.

Joi, 31 decembrie, la ora 12.55, Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a intervenit în comuna Sarata, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la capul tractor al unui autocamion marca MAN, înmatriculat în judetul Bacau. În momentul producerii incendiului, autocamionul se afla parcat. În urma incendiului, care a avut drept cauza probabila un scurtcircuit la instalatia electrica, au ars elemente din material plastic si cauciuc din compartimentul motor si din interiorul cabinei. La locul incidentului s-a deplasat si o ambulanta SMURD, însa din fericire, în urma incendiului nu au rezultat victime. Un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a fost solicitat sa intervina în satul Valea Budului, din comuna Margineni, pentru a lichida un incendiu izbucnit la locuinta lui V. C., de 52 de ani. În urma incendiului, care a avut drept cauza probabila jarul cazut din sistemul de încalzire, au ars obiecte de mobilier si textile din doua camere si aproximativ 50mp de acoperis. La locul interventiei s-a deplasat si o ambulanta SMURD pentru a acorda primul ajutor proprietarului, care a suferit o intoxicatie cu fum si un atac de panica. Pacientul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.

Interventii ale salvatorilor in ultima zi a anului

Joi, 31 decembrie, la ora 12.07,echipajul SMURD, din cadrul Detasamentului de Pompieri Onesti a fost solicitat sa intervina în comuna Oituz pentru a acorda primul ajutor lui B. C., de 24 de ani, si lui B. C., de 48 de ani. Tânarul prezenta un traumatism cranio-cerebral, suferit în urma unei agresiuni, iar mama acestuia suferise un atac de panica. Ambii au fost transportati la Spitalul de Urgenta Onesti. La ora 14.46, echipajul SMURD Onesti a intervenit în comuna Urechesti pentru a acorda primul ajutor lui D. A. M., de 13 ani. Acesta era suspect de fractura coloana cervicala si fractura membru superior drept, suferite în urma unui accident rutier. Pacientul a fost transportat la Spitalul de Urgenta Onesti. La ora 17.42, echipajul de salvatori onestean a fost solicitat sa intervina în comuna Caiuti, pentru a acorda primul ajutor lui A. G., de 57 de ani, suspect de fractura la membrul inferior drept, fiind transportat la Spitalul de Urgenta Onesti. La ora 17.29, echipajul SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a fost solicitat sa intervina pe strada Aleea Ghioceilor, din municipiul Bacau, pentru a acorda primul ajutor lui F. C., de 32 de ani. Acesta era suspect de fractura la membrul inferior stâng si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. La ora 20.24, echipajul de salvatori bacauan a fost solicitat sa intervina în satul Dealu Perjului, din comuna Oncesti, pentru a acorda primul ajutor lui V. R., de 19 ani, care prezenta arsuri la membrul inferior drept, suferite în urma oparirii cu apa si a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. La ora 19.21, echipajul S.M.U.R.D. Bacau a intervenit în comuna Racaciuni pentru a acorda primul ajutor lui P. F., de 9 ani. Acesta acuza dureri la cap, în zona frontală, în urma unei cazaturi, si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.

Asigurare măsuri P.S.I.

Joi, 31 decembrie, la ora 15.04, un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor, pe strada 9 Mai, la Piata Centrala, în urma unei defectiuni aparute la un regulator de gaz. La fata locului s-a deplasat si un echipaj din cadrul S.C. E-ON GAZ S.A., care a remediat defectiunea.

1 ianuarie

Vineri, 1 ianuarie, la ora 0.08, Garda de Interventie Comanesti a intervenit pe strada Carpati, din orasul Comanesti, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje apartinând lui S. V., de 34 de ani. În urma incendiului, care a avut drept cauza probabila manipularea necorespunzatoare a unor artificii, au ars aproximativ 200 kg plante furajere, iar circa 500 kg au fost degradate. Garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Onesti a intervenit pe strada Horia, din orasul Târgu Ocna, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta lui G. A. Incendiul a avut drept cauza probabila utilizarea focului deschis în spatii închise de chiriasul P. S., de 74 ani, care a turnat motorina în soba si din greseala a scapat sticla cu motorina pe jos, aceasta incendiind interiorul bucatariei. Încercând sa stinga incendiul, acesta a suferit arsuri de gradul I si II la nivelul membrelor superioare, fiind preluat de un echipaj SMURD si transportat la Spitalul de Urgenta Onesti. În urma incendiului au ars aproximativ 30 de mp din acoperisul casei de locuit si circa 180 de mp din acoperisul anexelor gospodaresti, bunuri casnice, electrocasnice, mobilier si materiale textile din doua camere.

Interventii SMURD in prima zi a lui 2010

Vineri, 1 ianuarie, la ora 1.41, echipajul SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a intervenit pe strada George Enescu, din municipiul Bacau, pentru a acorda primul ajutor lui P. G., de 25 de ani. Pacientul prezenta o plaga la nivelul rotulei si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. La ora 2.33, echipajul SMURD Bacau a fost solicitat sa intervina în satul Furnicari, comuna Tamasi, pentru a acorda primul ajutor lui N. F., de 23 de ani, care acuza dureri în zona capului, survenite în urma unei agresiuni si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. La ora 03.47, echipajul de salvatori bacauan a intervenit în sat Budesti, din comuna Plopana, pentru a acorda primul ajutor lui O. M., de 53 de ani. Pacientul prezenta o plaga la membrul inferior drept si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. Echipajul SMURD Bacău a fost solicitat sa intervina în comuna Saucesti, pentru a acorda primul ajutor lui C. G., de 23 de ani, care prezenta un traumatism cranian si acuza dureri la membrul superior drept. Pacientul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.

Ajutor acordat semenilor

Vineri, 1 ianuarie, la ora 00.43, un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a intervenit pe strada Republicii, din municipiul Bacau, pentru a transporta o persoana supraponderala, H. V., de 45 de ani, din apartamentul acesteia pâna la ambulanta.

Interventie în municipiul Bacau

Vineri, 1 ianuarie, la ora 2.16, un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a fost solicitat sa intervina pe strada Alexandru cel Bun, din municipiul Bacau, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un balcon, într-un bloc de locuinte. La sosirea la fata locului, garda de interventie a constatat ca nu era vorba despre un incendiu, fumul provenind de la o petarda fumigena manipulata gresit, care a ajuns în balcon.

Salvare inedita

Vineri, 1 ianuarie, la ora 8.50, un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a fost solicitat sa intervina pe strada Alba Iulia, din municipiul Bacau, pentru salvarea unui câine, care si-a prins capul într-un gard de plasa. Câinele a fost eliberat cu ajutorul unui foarfec pneumatic.

2 ianuarie

Sâmbata, 2 ianuarie, la ora 12.48, un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a fost solicitat sa intervina în comuna Letea Veche, sat Rus Ciutea, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui M.E., de 79 de ani. În urma incendiului, ce a avut drept cauza probabila cosul de fum necuratat, a ars funinginea de pe cosul de fum.

Incendiu în comuna Nicolae Balcescu

Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a intervenit în localitatea Nicolae Balcescu pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un transformator de 250 KVA, amplasat în aer liber. În urma incendiului, ce a avut drept cauza probabila conductorii electrici defecti, au ars scurgerile de ulei ale transformatorului electric. Incendiul a fost lichidat în cooperare cu o echipă din cadrul S.C. E-ON ELECTRICA S.A. care se afla în zona, la un deranjament electric. În cursul zilei duminica, 3 ianuarie, o echipa a S.C. E-ON ELECTRICA S.A. a remediat defectiunile transformatorului incendiat.

Interventii ale echipajelor SMURD

Sâmbata, 2 ianuarie, echipajul SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Onesti a intervenit, la ora 13.35, în comuna Stefan cel Mare, sat Bogdana, pentru a acorda primul ajutor lui P. N., de 62 de ani. Pacientul acuza dureri la membrul inferior drept si a fost transportat la Spitalul de Urgenta Onesti. La ora 15.12, echipajul SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a fost solicitat sa intervina în municipiul Bacău, strada Milcov, pentru a acorda primul ajutor lui G. G., în vârsta de 49 de ani. Acesta era suspect de fractura la membrul inferior drept si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. La ora 16.05, echipajul S.M.U.R.D. Bacau a intervenit în comuna Margineni, sat Trebes, pentru a acorda primul ajutor lui F. B., de 44 de ani. Aceasta prezenta un traumatism la membrul inferior stâng si a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. La ora 20.44, echipajul de salvatori bacauan a fost solicitat sa intervină în localitatea Hemeius, pentru a acorda primul ajutor lui M. M., de 44 de ani. Acesta prezenta tulburari psihice si halena alcoolica. Pacientul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.

3 ianuarie

Duminica, 3 ianuarie, la ora 18.43, un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a intervenit pe Aleea Visinului, din municipiul Bacau, pentru a transporta o persoana supraponderală, T. N., de 72 de ani, de la apartamentul sau, situat la etajul IV, la ambulanta.

Interventii ale salvatorilor bacauani si onesteni

Duminica, 3 ianuarie, la ora 11.36, echipajul SMURD, din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau, a fost solicitat sa intervina în satul Poduri, din comuna Margineni, pentru a acorda primul ajutor lui D. C., de 82 de ani. Acesta era suspect de fractură a membrului superior drept si a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenta Bacau. La ora 14.51, echipajul SMURD Bacau a intervenit în comuna Filipesti, sat Galbeni, pentru a acorda primul ajutor lui M. C., de 74 de ani, care prezenta un traumatism la membrul superior stâng si care a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. Echipajul SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Onesti a intervenit la ora 17.19 în comuna Oituz, sat Poiana Sarata, pentru a acorda primul ajutor lui B. D. F., de 15 ani. Pacienta prezenta contuzii frontale si era suspecta de fractura a coloanei cervicale în urma unui accident rutier, fiind transportata la Spitalul de Urgenta Onesti.
Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. LA MULTI ANI PENTRU BAIETII ASTIA.

Adauga un comentariu

*