Linia o trageţi voi

Ziarul traieste doar o zi. Matematic vorbind, ziarele se nasc si mor de câteva sute de ori pe an. Important este ca, post-mortem, sa ramâna ceva in mintea cititorului: informatia. Anul acesta, echipa cotidianului “Observator de Bacau” a incercat zilnic, in primul rând sa va informeze cu privire la cele mai importante evenimente locale. Daca a reusit sau nu, voi, cititorii, decideti.

Daca ati luat ziarul si dupa ce ati citit titlul vreunui articol nu l-ati mai putut lasa din mâna, inseama ca am reusit! Daca dupa inceperea demersului jurnalistic au inceput sa zbârnâie telefoanele si au inceput presiuni de tot felul ca sa oprim de la publicare articolele si totusi ele au aparut, inseamna ca am reusit! Daca institutiile statului au inceput anchete in urma articolelor publicate de noi, inseamna ca am reusit! Daca persoane publice despre care erati in stare sa bagati mâna in foc ca sunt modele de corectitudine, le-ati gasit “incondeiate” in “Observator de Bacau” cu argumente dintre cele mai solide, inseamna ca am reusit! Daca ati plâns sau râs de bucurie, daca v-ati descretit fruntile in clipa citirii vreunui articol in ziarul nostru, inseamna ca am reusit! Daca, “personajele” anchetelor noastre jurnalistice ne-au spus printre dinti dupa ce s-au vazut in ziar, “mne ’zeuu mamii voastre de ziaristi!”, inseamna ca am reusit! Daca puteti enumera câteva titluri de articole, publicate anul acesta, care v-au ramas intiparite in minte inseamna ca am reusit! Daca v-am uluit, mirat sau pus pe gânduri in urma citirii articolelor de presa, inseamna ca am reusit! Daca am avut puterea sa ne recunoastem infrângerile, inseamna ca am reusit!

Una peste alta, a mai trecut un an. Un an in care criza economica si-a spus zdravan cuvântul, un an in care am simţit cu toţii sentimentul neputintei. Am pierdut, am invatat, am mers inainte! Cu bune, cu rele, existam si vom exista! “Observator de Bacau” va intra mereu in casele dumneavoastra cu informatii, dezvaluiri, noutati si evenimente locale. Pentru toti cei care ne-au citit anul acesta, pentru cei care ne vor descoperi de acum incolo si vor avea incredere in noi, dorim ca 2010 sa fie un an plin de impliniri. Pentru ca impreuna sa putem spune: am reusit!
La multi ani!

Olimpia FILIP

Adauga un comentariu

*