Cod Galben de viscol si trafic dificil in tara

Vremea rea îngreunează şi traficul. Potrivit Centrului Infotrafic circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, în cea mai mare parte a ţării, iar meteorologii prognozează răcirea vremii. În plus, temperaturile sub zero grade vor favoriza apariţia poleiului.
Circulaţia rutieră în judeţul Suceava se desfăşoară cu dificultate, în urma ninsorilor care au început să cadă în judeţ. Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a declarat pentru Mediafax că stratul de zăpadă nou depus este de doi-trei centimetri.

Traficul rutier e îngreunat şi în judeţul Harghita, mai ales pe drumurile din zonele montane. Cel mai mare strat de zăpadă, de 11 centimetri, s-a depus în ultimele cinci ore la Miercurea Ciuc, în vreme ce la Bucin atinge nouă centimetri.

În judeţul Vaslui, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, din cauza poleiului de pe partea carosabilă, pe majoritatea drumurilor, administatorii împrăştiind material antiderapant.

În judeţul Mehedinţi, mai multe gospodării din localitatea Piatra Albă, comuna mehedinţeană Şimian, precum şi pasajul de la intratea în Vama Porţile de Fier I au fost inundate în urma ploii de azi dimineaţă.

Întregul judeţ se află sub avertizare de cod galben de ninsoare şi viscol de azi dimineaţă, începând cu ora 6.00 şi până la orele 22.00.

În aceste condiţii, poliţiştii cer conducătorilor auto să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum, să folosească sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi în traffic.

Sfaturi pentru şoferi

De asemenea, şoferii sunt îndemnaţi să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă; să aibă echipat autovehiculul cu pneuri corespunzătoare şi să verifice periodic acumulatorul maşinii pentru a nu rămâne imobilizaţi pe drum.

Poliţia îi sfătuieşte pe şoferi să plece din timp la drum, iar celor care se întorc pe DN1 le recomandă să utilizeze rutele alternative pentru a reveni în Capitală, respectiv Braşov – Săcele – DN1A – Cheia – Vălenii de Munte – Ploieşti; DN71 – Sinaia – Fieni – Târgovişte – Bâldana – DN7 – Bâldana – Bucureşti.

Ploi şi ninsori

Meteorologii au emis o alertă cod galben de ninsori şi viscol pentru sud-vestul ţării şi zona de munte pentru astăzi.

Azi va ninge puternic în sud-vestul ţării şi zona de munte, iar vântul va avea intensificări susţinute viscolind ninsoarea, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Avertizarea este valabilă de la ora 6 dimineaţa la ora 22.

Totodată, în regiunile sudice şi sud-estice precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25 – 30 l/mp.evz

Adauga un comentariu

*