SONDAJ INSOMAR:
Mircea GEOANA- 54%
Traian BASESCU-46%

insomar0212.jpgMircea Geoana ar obtine in turul al doilea al alegerilor prezidentiale 54% din voturile electoratului, iar Traian Basescu 46%, releva un sondaj INSOMAR, comandat de Realitatea TV. Potrivit sondajului, 73% dintre cei care se vor prezenta pe 6 decembrie la urne o vor face pentru a sustine candidatul preferat si numai 27% dintre electori pentru ca adversarul acestuia sa nu câstige, potrivit sondajului INSOMAR. Totodata sondajul releva ca 51% dintre votantii lui Traian Basescu au vârste intre 18 si 34 de ani, in timp ce 55% dintre votantii lui Mircea Geoana au intre 50 si 64 de ani.

Majoritatea celor car il vor sustine pe Mircea Geoana in turul doi al alegerilor prezidentiale provin din mediul rural (57%), iar in cazul lui Basescu, electoratul care il voteaza din mediul rural este in procent de 43%. Traian Basescu va fi votat in proportie de 47% de alegatorii din mediul urban, in timp ce 53% dintre acestia vor fi in favoarea lui Mircea Geoana. Potrivit INSOMAR, Mircea Geoana va fi votat de 54% din publicul masculin si de 55% din publicul feminin. In ceea ce priveste repartizarea optiunilor pe zone geografice, 53% dintre transilvaneni vor vota pentru Traian Basescu, in timp ce numai 47% dintre acestia vor vota pentru Mircea Geoana, care va lua si 57% dintre voturile moldovenilor fata de numai 43% dintre sufragii indreptate catre Traian Basescu. De asemenea, 59% dintre munteni ii vor da votul prezidentiabilului PSD, fata de numai 41% care se vor indrepta catre prezidentiabilul sustinut de PD-L. Optiunile bucurestenilor sunt urmatoarele: 54% catre Mircea Geoana si 46% catre Traian Basescu. Sondajul a fost efectuat in perioada 28 – 29 noiembrie 2009, pe un esantion de 11.971 de subiecti. Marja de eroare este de 1,5%, cu crestere progresiva la 3%. Interviurile au fost realizate in toate judetele tarii si in cele 6 sectoare ale municipiului Bucuresti, fiind incluse in esantion 133 localitati urbane si 339 localitati rurale.

INSOMAR, cel mai credibil centru de cercetari si marketing politic

La primul tur de scurtin, din 22 noiembrie, INSOMAR a realizat un exit poll la comanda Realitatea TV. Conform acestui exit-poll Traian Basescu era cotat cu 32,80% iar Mircea Geoana cu 31,20%. Dupa numararea voturilor valabil exprimate, Biroul Electoral Central a anuntat ca presedintele in exercitiu a obtinut 32,44% iar prezidentiabilul Geoana, 31,15. Diferenta dintre exit-poll si BEC a fost de 0,33 puncte procentuale. F. CRETU

Comentarii

  1. croitoru m a zis:

    minciuni. la cum vorbesc oamnii, basescu nu apuca nici macar 30 la suta

  2. vox populi a zis:

    minciuna in fals…..BASESCU IESE PRESEDINTE

  3. Dupa cum merg lucrurile probabil ca Geoana va iesi presedinte. Trist pentru Romania, dar asta este…

  4. nu ne-a spus Geoana ce va face daca nu va castiga alegerile… daca l-a sfatuit pe Base sa-si ia drumul apei cu vaporul, el pleaca la soacra cu trotineta?

Adauga un comentariu

*