Ludovic Pitica, fostul primar al comunei Damienesti,
A semnat angajament cu Securitatea

pitica-medalion.jpgFostul primar al comunei Damienesti, Ludovic Pitica (PNL), a batut palma cu Securitatea in primavara lui 1989. El a primit numele conspirativ Robert si a apucat sa scrie o singura nota informativa pâna la Revolutia din decembrie. Nota facea referire la „modul cum sunt furajate animalele unei ferme de ingrasare a taurinelor din comuna”. „Nici vorba! Eu n-am avut in viata mea treaba nici cu securitatea, nici cu zootehnia”, se apara fostul primar.

Ludovic Pitica, fostul primar liberal al comunei Damienesti, a semnat un angajament cu Securitatea pe 23 martie 1989. Conform documentelor oficiale furnizate de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, (CNSAS) „Pitica a fost recrutat de catre Inspectoratul Judetean de Securitate Bacau pentru acoperirea informativa a comunelor Damienesti si Negri, precum si a Fermei de ingrasare a taurinelor Damienesti, judetul Bacau”.

Nume conspirativ: Robert

Dupa ce a semnat angajamentul cu Securitatea, fostul primar al Damienestiului a redactat o nota informativa sub numele conspirativ de Robert. „Animalele sunt hranite numai cu siloz si paie deoarece s-a epuizat rezerva de fân ca urmare a faptului ca toata cantitatea de fân recoltata pentru furajarea animalelor in perioada de iarna a fost insuficienta, precum si faptul ca s-a facut o furajare nerationala si in salturi a animalelor. Aceasta situatie se rasfrânge asupra realizarii sporului de greutate la taurine, putând duce si la aparitia unor boli”, este un fragment din nota informativa scrisa de Pitica, care se regaseste intr-un document emis de CNSAS la data de 29 septembrie 2009.

Nu-si aminteste de angajamentul semnat

Contactat telefonic, Ludovic Pitica sustine ca documentul emis de CNSAS este o minciuna. „Nici vorba! Nu pot recunoaste asa ceva, fiindca eu nu am semnat niciun angajament cu nimeni. Nici nu stiu despre ce ferma de taurine este vorba. Nu am avut niciodata treaba nici cu securitatea, nici cu zootehnia”, sustine cu tarie fostul primar de la Damienesti. (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. „fostul primar liberal”….a fost obligatoriu de mentionat acest aspect?….hrebenciuc ce calitate avea inainte de ’89?….astept observatii din partea observatorului! Din cate stiu cei mai multi eroi ai luptei impotriva comunismului sunt de la PNL si PNTCD (a se vedea Memorialul victimelor comunismului – Memorialul durerii de la Sighetul Marmatiei). Revenind la subiect, ce aspect impotriva umanitatii avea nota? Sa-ti fie rusine Olimpia Filip, gandeste-te ca la revolutie au murit oameni, poarta-le respectul! Si inca ceva, ai cumva impresia ca ne vom ridica vreodata cu politica sociala? Cati sa mai ducem in spate? De unde atatea ajutoare sociale? Propaganda fara rost!

  2. De ce tocmai acum in campanie electorala ati publicat acest articol despre un „fost primar liberal”? ce calitate avea in 89 cand spuneti dumneavoastra ca a semnat un angajament cu Securitatea? ce legatura are PNL-ul cu faptul ca in 89 acest domn, „fost primar PNL”, ar fi redactat o nota informativa cum declarati dumneavoastra? Va raspund eu pentru ca probabil dumneavoastra nu aveti curajul sa raspundeti: NICI UNA!

  3. bravo ziaraului pt desvaluirea securistilor

  4. Turnatorul a zis:

    Pt. ”eu”
    Ce legatura are Sula cu Prefectura ????…..adica Dl. Hrebenciuc cu ”fostul primar turnator la securitate”???

  5. nu va opriti si nu va lasati intimidati, dezvaluiti toti securistii

  6. alu taranu a zis:

    da, daca il desconspira cand era primar si acum este consilier local asa ca….. DEMISIA DE ONOARE .PE CAND???????

  7. alu taranu a zis:

    sa stii ca are SULA legatura cu PREFECTURA, EL fiind cel care a intemeiat aceasta institutie.

Adauga un comentariu

*