„Autobuzul electoral” verificat la Bacau

picture-018.jpgZeci de autocare, microbuze si autobuze au invadat ieri Bacaul. Cele mai multe au venit din judetele Galati si Vrancea, incarcate ochi cu „potocalii”. Cu tot efortul organizatorilor, la mitingul electoral organizat pentru Traian Basescu, in fata hotelului Decebal se adunase in jur de 4000 de suflete. Cei mai multi participanti au venit din Galati, Vrancea si Neamt. Organizatia judeteana Bacau, cu chiu cu vai a reusit sa mobilizeze aproximativ 1700 de oameni, cei mai multi venind din Buhusi(240) si Brusturoasa (160). Daca pentru mitingul electoral de la Constanta, organizatiile judetene PDL din Tulcea si Calarasi au declarat oficial ca participa la eveniment, nu la fel se poate spune despre organizatiile din Neamt, Vrancea si Galati. Operatiunea „Autobuzul electoral” a functionat „ceas” cu doar 22 de zile inainte de primul tur de scrutin.
Activistii PDL Bacau au facut tot posibilul sa incalce legea. Au lipit afise electorale pe sediul CEC-banca de stat, din centrul Bacaului, pe gardurile de protectie de la Biblioteca Judeteana-institutie publica, pe cladirea ROMTELECOM, au intins mashuri portocalii pe peretii aceleiasi cladiri de patrimoniu-Bibliteca Judeteana, au lipit semne electorale in locuri nepermise, incepând cu tomberoanele de gunoi si terminând cu stâlpii E-on. Totul s-a petrecut sub ochii prefectului de Bacau, Claudiu Balan, care, cel putin teoretic nu este implicat politic in schimb vegheaza la respectarea legii. de altfel, prefectul surprins in plina campanie electorala pro PDL,a incercat sa se eschiveze si sa se ascunda in spatele primarului Stefan „Pinalti” de la Piatra Neamt. Al doilea subprefect de Bacau, Tudorita Lungu, a stat in holul central al hotelului motivând ca mai multi ministri vor fi la Bacau si „este normal sa-i astept”. Normal ar fi fost ca ministrii cu pricina, chiar daca sunt de la PDL sa fie primiti oficial la palatul Administrativ. Dragos Luchian, viceprimarul de Bacau ne-a declarat ca mitingul a fost autorizat, la fel si instalarea scenei. „A existat o solicitare din partea PDL, noi am zis sa nu le mai solicitam autorizatie speciala pentru scena. Ar fi trebuit sa aiba si avizul Inspectoratului De Stata in Constructii dar am zis sa fim eleganti. PentruBibliteca Judeteana, unde suntem copropietari, nu ni s-a solicitat nici un aviz pentru afisaj”, ne-a declarat Luchian. Romica Adam, directorul CEC Bacau s-a declarat „revoltat” de gestul PDL de a lipi zeci de afise pe geamurile unitatii CEC din centrul urbei. El spune ca va sesiza organele abilitate de acest lucru. F.C.

Comentarii

  1. Da, naspa situatia… au adunat doar 4000 din localitatile invecinate, si restul pana la 30 000 au fost bacauani. Problema nu e asta. Nu mai conteaza sa ne intrebam daca au fost 30 000 sau 35 000 de participanti la mitingul Domnului Presedinte. De ce Geoana, cand a vizitat Bacaul, a ocolit orasul, si s-a dus in sate la pupat babe? De ce nu a organizat un miting in centrul Bacaului? Daca asa stiti voi sa descrieti vizita Presedintelui Romaniei in Bacau, sub pseudonim, bravo de trei ori domnului sau doamnei jurnalist(e) care a scris simulacrul asta.

  2. vasilica... a zis:

    vasilica, de la cita votca ai baut, se pare ca ai vazut de vreo zece ori mai multi manifestanti. chiorului tau de marinar poti sai spui sasi ia gindu de la cotroceni. crin antonescu e urmatorul presedinte!

  3. Faptul ca Basescu a facut un circ in centul Bacaului tine de campania electorala.Dar cheltuirea banilor publici pentru acest lucru mi se pare chiar un fapt penal.Sa ma explic:a fost blocata circulatia din centrul Bacaului, au fost mobilizate forte de ordine si jandarmi ca pentru presedinte, nu ca pentru un candidat independent.In spatele hotelului si pe str.Rasboieni au fost plasate masini ale pompierilor .Cu ai cui bani isi face marinarul campanie electorala?

  4. pentru unii strugurii sunt acri

  5. vom da 25 000 euro pt fiecare roman venit in tara
    din prima yi de guvernare vom acorda retroactiv profesorilor salariile marite cu 50 %

    ne+ati dat m…..u….e
    asa ca lasati+o moale ,cine va mai crede

  6. Au adus autocare pline cu portocalii din toata Moldova ca sa dea bine in fata chiorului care oricum a vazut dublu.Mai stim de asemenea manifestari care se desfasurau pe vremuri cand venea tovarasul in vizite de lucru si mai stim si cum a sfarsit.Du-te dracului de pirat!

  7. Nu mai sariti atata sa luati partea unuia sau altuia …! Toti sunt o apa si un pamant , in frunte cu presedintele in functie : un golan cu atitudine si comportament de golan , ce-i drept pe intelesul si placul multora ,asemenea lui … ! Vai de capul nostru , dar asa ne trebuie , daca nu am invatat ca nu trebuie sa ne facem idoli din nimeni , si ca cei de „sus” sunt la dispozitia noastra si nicidecum invers !

  8. @Vasilica esti cu VACA tata sau poate esti Vasile Nistor!!!
    @Anonymous: cred ca ar trebui sa te rezumi cu comentariile tale liberale pe alte site-uri, ca poate acolo te crede cineva si sa stii ca aia 25.000 euro se dau dar nu cred ca stii tu sa digeri informatiile care apar in media!

  9. GOLUM DU-TE PE VAPOR!SI DE PE VAPOR DU-TE IN ADANCUL MARII LA PESTE8000M!SI RAMAI ACOLO!
    DOAMNE ARATA-TI FATA SI MILA FATA DE NOI SI SCAPA-NE DE RAU!

  10. nu conteaza ca iese TRAIAN PINOCHIO sau GIOANA CAP DE MORT ANTONESCU directia tarii este aceiasi tot la vale . sloganul sa furam inaintece a mai ramas

  11. esti un mare booou. cu asa gindire, spinzurate in piata libertatii. antonescu si geoana sunt solutii pt rominia

  12. george, n am nik cu pdl dar sunt cu zece clase la furat pest psd sau pnl. o sa fure pe rupte si la alegeri

  13. Te inseli. La Pnl nu s-a facut atat tamtam in presa, de la orice kkt ca la pdl. Iar de psd… Nici n-are rost sa comentez ceva. Poate ar trebui sa iasa psd ca tu si altii sa va reimprospatati memoria. Iar antonescu si geoana, intradevar, sunt solutii pentru Romania. Solutii proastea, ca de altfel toti candidatii cu sanse de a ajunge presedinte.

  14. bah, ce exemplu mai mare de fraudare mai vreti decit acela ca pdl a deplasat la bacau pentru basescu 500 de autocare si mii de autoturisme cu potentiali votanti in sectiile speciale pentru furaciune?

  15. un cetăţean a zis:

    Hai că furaţi curent fratilor! Ce dracu’ e atâta patimă aici? Sunteţi cumva oameni politici sub acoperire? Dă-i dracu’ pe toţi! Niciunul n-a venit să vă facă ceva degeaba. Toată viaţa mea am muncit de m-a luat naiba, dacă am dorit să realizez ceva. Am muncit şi am ceea ce-mi doresc. Pentru politicieni n-am fost slugă şi nici avocat (aşa cum văd pe aici, cu groază!). Mi-e silă de pupincurişti. Sicer. Aici văd o groază de genul asta, dar mascaţi. Anonimi. Dacă tot sunteţi anonimi, de ce nu rămâneţi aşa? Că se dau bani si pentru lipit afişe, ştiu. Dar se dau şi pentru comentarii? De ce atâta încrâncenare? Aveţi rente de la dânşii? Fiecare işi poate da cu părerea aici fără a se teme că cineva va arunca cu kkt pe el. Părerea mea. La ora asta, în politica, e ca in Mioriţa. S-a unit lumea „…ca să mi-l omoare la apus de soare,…” pe păstor al României. Specific romanesc. Atunci, de ce ne mai uităm după modelele europene de a face politică? Vrei să fii preşedinte? Acceptă ca peste 5 ani să fii decapitat şi e ok. Atunci toată lumea ar fi mulţumită! Degeaba faceţi valuri. Eu nu am simpatii politice, dar cred în continuare că la psd sunt niste hoţi. Cu ce sunt mai prejos decât cel care nu crede asta. Asta e părerea mea pe care o sustin.

  16. un cetăţean a zis:

    Cine semneaza aricolul (F.C.) cred că este o mare doamnă. Se simte din exprimare şi dacă e aşa ne abţinem de la comentarii. Are accent de buhuşean. N-am cum să fac confuzie. Cunoaştem din alte vremuri. Bărbaţii au c****. Bărbaţii o dau pe bune. Bărbăteşte. Restu’ e… pupincurism. (N-am avut nicio intenţie de a jigni. Sincer.)

  17. alt cetatean a zis:

    toti cei ce posteaza la comanda si in apararea pdl sunt niste labagii portocalii. din laba au fost facuti, la fel se comporta. jos basescu

Adauga un comentariu

*