Ziua Internationala a Educatiei
O sarbatorire originala

ziua-educatiei-www-2008-afis5.jpgLa solicitarea Sindicatului Liber din Invatamânt – S.L.I. Bacau, Comisia paritara S.L.I. Bacau – I.S.J. Bacau, intrunita in sedinta din 28 septembrie 2009, a luat o serie de decizii comune privind sarbatorirea Zilei Internationale a Educatiei. Astfel, s-a decis ca luni, 5 octombrie a.c., personalul didactic de predare din unitatile de invatamânt preuniversitar din judetul Bacau sa participe la activitati specifice vizând semnificatia acestei zile, teme privind educatia contemporana, dimensiunile socio – umane ale acesteia, strategii moderne în dezvoltarea domeniilor educationale, impactul cultural al educatiei in epoca moderna si in epoca postmoderna, decalaje sociale în lumea educatiei etc.; expozitii de arta fotografica destinata evenimentului, concursuri, desfasurarea unor proiecte cu caracter educational, participarea la spectacole, actiuni legate de protejarea mediului, lansari de carte etc. Cele mai multe activităţi se vor desfăşura sub formă de sesiuni ştiinţifice de referate şi comunicări, dezbateri cu tematică specifica, educational – culturala, in municipiile Bacau, Onesti si Moinesti, sub coordonarea reprezentantilor S.L.I. Bacau si ai I.S.J. Bacau. Propunatorii de referate si comunicari stiintifice au libertatea sa-si aleaga tematica in limitele semnificatiei acestei zile. Cele mai interesante referate si comunicari, selectate de organizator, vor fi expediate în format electronic la I.S.J. Bacau (isjbacău@isj.bc.edu.ro) si la S.L.I. Bacau (sindicat_bacau@yahoo.com), pâna la data de 15 octombrie 2009, ora 16,00. La finalul textului, se vor mentiona numele si prenumele autorului / autorilor, functia didactica sau / si de conducere, unitatea de invatamânt, datele de contact. Lucrarile selectate se vor constitui intr-un volum, ce urmeaza a fi distribuit in scoli si institutii culturale din Bacau si din tara, precum si la Presedintia României, Guvernul României, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, la comisiile de invatamânt ale celor doua camere ale Parlamentului. Activitati asemanatoare se vor desfasura in toate localitatile, urbane si rurale, din judet, conducerile unitatilor de invatamânt si liderii de sindicat urmând sa asigure participarea intregului personal didactic de predare la organizarea si desfasurarea acestora. În condica de prezenta din cancelarii, cadrele didactice vor consemna participarea la aceste activitati specifice, potrivit prevederilor art.8 din Contractul colectiv de munca la nivelul ramurii invatamânt. (St.O.)

Comentarii

  1. Mare porcarie !

  2. ASEMENEA LUPTA SINDICALA CRED CA NU MAI EXISTA PE MAOAMOND.Nu s-au facut consultari ale cadrelor didactice privind formele de protest. De asemenea era bine sa se tina seama si de parerile parintilor.De fapt totul se hotaraste la nivel central iar sindicalistii sunt o masa de manevra.HALAL MASA !

  3. I.L. Ca..... a zis:

    Pentru salvarea invatamantului vom lupta pana la unu`, ca apoi vine paznicul si inchide scoala…

  4. „Cele mai multe activităţi se vor desfăşura sub formă de sesiuni ştiinţifice de referate şi comunicări, dezbateri cu tematică specifica, educational – culturala…” Cititi si va minunati (daca mai puteti…) ! Invatamantul romanesc moare cu fiecare zi mai mult , iar noi facem activitati INUTILE care nu intereseaza pe nimeni ,bune pentru adeverinte de pus la dosar , si de afisat in planurile manageriale ale nu stiu cui ! O zi pierduta si de la cursuri si de la odihna …. Vai de mama noastra !

Adauga un comentariu

*