Sedinta cu scântei la Consiliul Local

ciuma3.jpgIntroducere: Spune ca, in primul mandat nu a avut sustinere in Consiliul Local. In actualul mandat are o majoritate zdrobitoare. Romeo Stavarache are de partea lui 12 consilieri dintr-un total de 23. In proportie de 90 la suta nu are emotii atunci când vine vorba de promovarea unei hotarâri schioape. Recunoaste acest lucru si isi forteaza norocul. Prea multa putere duce la dictatura. In forul legislativ local asistam la o dictatura a pumnului impusa de liberali. Presa a ajuns sa fie pusa la zid, participantii la sedinta sunt admonestati verbal, amenintati cu evacuarea din sala, bacauanul de rând nu are posibilitatea sa se apere in fata ciumei galbene. Ieri, la sedinta ordinara de Consiliu Local Bacau am vazut oameni cu parul alb plângând in hohote.Tocmai fusese „executati” de asa zisii liberali din consiliu. Pentru Stavarache acesti batrâni la care fac referire (vezi foto) au fost buni doar de alegeri. Pentru primarul de Bacau, batrânii din fotografie nu sunt bacauani. Tot ieri, am revazut o domnisoara cu grad universitar, Roxana Mironescu si ea membru PNL, agitându-se de mama focului si punând pumnul in gura celor care nu-i sunt pe plac. Domnisoara cu pricina nu este la prima abatere de acest gen. Spui ca se comporta natural. Pentru Mironescu regulile democratice sunt doar pe hârtie, in nici un caz in cursurile pe care le preda. Pentru ea, „partidul e in toate”, votul secret atunci când aduce capital de imagine, devine public. O atitudine jenanta, nedemn de un cadru didactic.
Cuprins: Dupa cinci ani de tatonari, negocieri secrete si multe compromisuri, tradari si impacari, Stavarache s-a decis sa puna mâna pe spatiile comerciale de la Piata Centrala si pe stadionul municipal. Respectivele spatii fac obiectul unui contract de inchiriere dintre FCM Bacau si Consiliul Local. Ele au fost date in perioada 1997-1998 de catre Consiliul Local catre FCM in baza unor hotarâri de consiliu. Acum, Stavarache a venit in fata consilierilor si a cerut ca respectivele hotarâri sa fie abrogate. Facem mentiunea ca respectivele acte au facut obiectul mai multor controale, inclusiv de la Curtea de Conturi si DNA si au fost considerate a fi legale. Stavarache spune insa ca respectivele hotarâri nu sunt legale si ca au fost adoptate de fostul legislativ cu incalcarea legii. Stavarache a fost intrebat de doua ori, de doi consilieri din opozitie de ce aceasta decizie vine dupa cinci ani. Primarul a refuzat sa raspunda. Proiectul de hotarâre initiat de primar nu a primit avizul de legalitate din partea comisiei juridice lucru care nu a deranjat-o pe Roxana Marinescu cea care a afirmat ca avizul este „unul de principiu”. Costel Dunava (PSD) a sesizat acest aspect si a afirmat ca „reprezentantii PNL din comisie au ajuns la concluzia ca sunt anumite aspecte de nelegalitate”. El a ceru amânarea dezbaterii pe proiect pâna când vor dispare suspiciunile cu pricina. Aceeasi domnisoara a refuzat oferta venita si a trecut la procedurile de vot. Votul urma sa fie secret iar pentru trecerea proiectului, Stavarache avea nevoie de majoritatea voturilor. Pentru prima oara in istoria legislativului local (1992-2009) consilierii liberali si-au declarat deschis optiunea de vot in fata primarului. O palma data unei institutii, un picior in fund dat democratiei.
Nu acelasi lucru s-a intâmplat atunci când s-a analizat oportunitatea vânzarii catre chiriasi a spatiilor in care acestia locuiesc de peste 15 ani. Chiar daca au fost prezenti la sedinta, bietii oameni nu au fost lasati sa vorbeasca. Au stat in picioare sau câte doi intr-un scaun, printre ei si o doamna trecuta de prima tinerete imobilizata intr-un scaun cu rotile . Si in acest caz votul a fost secret. De aceasta data, consilierii liberali nu si-au mai declarat intentia de vot. Proiectul a picat cu un scor zdrobitor. Pentru Stavarache&Co. acesti oameni nu exista.
Incheiere: De astazi, Romeo Stavarache se afla in concediu. Este coordonatorul campaniei electorale PNL pentru alegerile prezidentiale. Pentru Stavarache, Bacaul, oras care l-a propulsat, trece pe plan secundar. In urma edilului ramân zeci de probleme nerezolvate. Peste 300 de familii care au implinit 50 de ani de caznicie asteapta sa primeasca o diploma de merit si câte 500 de lei. Cu siguranta „evenimentul” se va produce in plina campanie electorala si daca este posibil, in prezenta candidatului PNL la functia suprema in stat. Cadrele medicale care isi desfasoara activitatea in scoli asteapta sa li se incheie contractele de munca. Carnetele de munca au fost depuse de ceva timp la Primaria Bacau. In piata centrala asistam la dezvoltarea unei adevarate retele mafiote. Geambasii din Moldova in cârdasie cu cei din Bacau fac legea prin pietele administrate de Consiliul Local.. Directorul pietei a plecat fara sa dea vreo explicatie, problema ramâne nerezolvata. In Primaria Bacau accesul se face doar pe baza de cartela magnetica. Muritorul de rând este tinut ca un câine la poarta institutiei. Florin CRETU

Comentarii

  1. De ce in judetul Bacau nicio autoritate locala( consilii) nu publica intr-un monitor local toate actele administrative adoptate. Nu gasesc publicata integral o hotarare a CLB anterior alegerilor locale din anul 2004. De ce ?

  2. Roxana Mironescu are pile sus pune in Ministerul de interne pe dl Adrian Mironescu…liberal de frunte din Bacau tinut in continuare in functia de Şef al Oficiului Central de Stat pentru Probleme Speciale(cu rang de secretar de stat) de catre ministru PSD, Dan Nica, desi ar fi trebuit sa plece odata cu guvernarea liberala. ..Nu va mai mirat atunci de tupeul doamnei Mironescu!!!

Adauga un comentariu

*