SMURD Bacau, a doua zi dupa

int-smurd-1.jpgDe-abia infiintat, SMURD Bacau si-a intrat in drepturi chiar de a doua zi. A fost un week-end plin de evenimente, angajatii SMURD achitându-se cu brio de atributiile conferite prin noua structura.

Sâmbătă, 26 septembrie, la ora 11.36, echipajul SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a fost solicitat sa intervina în comuna Parincea, pentru a acorda primul ajutor minorei G. P., de 12 ani, care suferise o fractura la membrul inferior stâng si a fost transportata la spital. La ora 15.22, echipajul SMURD a fost solicitat sa intervina în satul Valea Seaca, din comuna Nicolae Balcescu, pentru a acorda primul ajutor lui V. T., de 19 ani. Acesta a suferit o fractura la membrul superior stâng si o plaga la membrul inferior stâng si a fost transportat la spital. La ora 22.30, echipajul SMURD a intervenit din nou, de această data în municipiul Bacau, pe strada Alecu Russo, pentru a acorda primul ajutor lui D. C., de 34 ani. Victima avea o plaga la nivelul arcadei drepte, era suspecta de fractura piramida nazala si a fost transportata la spital. La ora 23.42, echipajul SMURD a intervenit în comuna Traian, în urma producerii unui accident rutier în care au fost implicate un motoscuter si o caruta. La sosirea echipajului, C. I., de 18 ani, una din cele doua persoane de pe motoscuter, prezenta traume la membrul inferior drept si la membrul superior drept, hemoragie în zona genitala si plagi multiple la nivelul membrelor inferioare si superioare. De mentionat ca s-a intervenit în cooperare cu Serviciul de Ambulanta, fiecare dintre echipaje preluând câte un pacient. Nici ziua de duminica, 27 septembrie, nu a fost o zi usoara pentru echipajul SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau. La ora 13.12, echipajul de interventie a fost solicitat sa intervina în satul Bogdan Voda, din comuna Saucesti, în urma producerii unui accident rutier în care au fost implicate un autoturism marca Ford, înmatriculat în judetul Bistrita-Nasaud, condus de V. B., de 36 ani, si un autoturism Opel Astra, înmatriculat în judetul Neamt, condus de V.C., de 56 ani. Echipajul a intervenit pentru descarcerarea pasagerei aflata în autoturismul marca Ford, G. M., de 46 ani. Acesteia i s-a acordat primul ajutor si a fost transportata la Spitalul Judetean Bacau. La ora 14.21, echipajul SMURD a intervenit în satul Rusiciutea, din comuna Letea Veche, pentru a acorda primul ajutor lui S. I., de 54 ani, care acuza dureri la cap si la coaste, cauzate în urma unei altercaţii în care a fost implicat. Victima a fost transportata la Spitalul Judetean Bacau, fiind internata.
Ultimul eveniment din week-end a avut loc la ora 18.25, echipajul de interventie fiind solicitat de aceasta data in satul Brad, din comuna Beresti Bistrita, pentru a acorda primul ajutor minorului A. V., de 10 ani, în urma caderii acestuia dintr-un copac. Minorul a fost transportat la Spitalul Judetean Bacau, fiind suspect de fractura a membrului superior drept. (D.M.)

Adauga un comentariu

*