Boc si Basescu arunca România in criza politica

nica.jpgIeri dimineata, premierul Emil Boc a informat coalitia guvernamentala despre intentia de remaniere a ministrului de Interne, Dan Nica. Boc a cerut PSD ca in termen de 24 de ore sa faca nominalizarea pentru postul de vicpe premier si ministru de Interne.

PSD s-a intrunit imediat in sedinta de Biroul Permanent National si au decis sa-l sustina neconditionat pe Dan Nica. A urmat sedinta grupurilor parlamentare ale Aliantei PSDAPC care s-au pronuntat pentru mentinerea in continuare in functie a ministrului Administratiei si Internelor. „Decizia ferma a celor doua grupuri este de mentinere în continuare a domnului ministru Dan Nica. Cu acesta propunere mergem si la Comitetul Executiv”, a declarat deputatul Viorel Hrebenciuc la încheierea sedintei grupurilor parlamentare reunite, de la Senat si Camera Deputatilor. A urmat interventia presedintelui Traian Basescu care a afirmat ca „ar fi bine ca ambele partide sa-si bage picioarele în apa rece„. Reactia PSD nu a intârzit sa apara. Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, referindu-se la invitatia adresata de seful statului PDL si PSD de a-si baga picioarele în apa rece pentru calmarea spiritelor din coalitie, ca Traian Basescu ar trebui sa stea cu capul în apa rece, pentru ca tot timpul este beat. „Domnul presedinte Basescu da în continuare dovada de ipocrizie. A declansat aceasta criza si acum apare ca salvatorul natiunii sa ne explice ca vrea sa dea dovada de responsabilitate. El n-a dat dovada de responsabilitate timp de cinci ani de a ajuns tara în halul în care este”, a spus Hrebenciuc. Liderul deputatilor PSD a afirmat ca seful statului este singurul vinovat pentru situatia actuala. „Cred ca ar trebui sa stea el cu capul în apa rece, pentru ca tot timpul este beat”.

Anchetele Ministerului de Interne- marul discordiei

Ministrul de Interne Dan Nica a declarat, ieri, dupa anuntul privind remanierea sa, ca „acest atac din cursul zilei de astazi (n.red. ieri)” arunca România într-o criza politica extrem de periculoasa, iar suprapusa peste criza economica poate avea consecinte grave, responsabilitatea revenind lui Basescu si Boc. „As dori sa va spun, în calitate de viceprim-ministru al Guvernului României si de ministru de Interne, ca acest atac din cursul zilei de azi arunca România într-o criza politica fara precedent , o criza politica extrem de periculoasa, care, suprapusa peste criza economica, poate sa aiba efecte deosebit de complexe si de grave asupra tuturor românilor”, a spus Nica.
El a adaugat ca responsabilitatea declansarii acestei crize le revine lui Traian Basesc si Emil Boc. Dan Nica a spus ca anchetele Ministerului de Interne „deranjeaza”. „Ceea ce Ministerul de Interne a facut în mod natural, a fost sa ia masurile necesare de prindere si de sanctionare a celor care au încalcat legea la alegerile pentru PE, si din pacate sunt multi care se fac ca nu stiu câte persoane au fost trimise în judecata, câte persoane au dosare penale… si niciun fel de reactie în privinta unor politruci de la Autoritatea Electorala Permanenta care si in prezent refuza sa puna la dispozitie liste electorale permanente. Ministerul de Interne a mai deranjat si deranjeaza pentru ca lupta împotriva criminalitatii organizate, împotriva celor care fura în tara asta, a dovedit ca actiunile pe care politia le desfasoara deranjeaza. Tuturor acestora le spun sa-si bage mintile în cap”, a explicat Nica.

PDL trebuie sa-si asume raspunderea pentru intrarea in criza politica

„Dan Nica este viceprim-ministru al Guvernului si este, în coalitia guvernamentala care este formata din doua partide egale ca forta în Parlament. Faptul ca Emil Boc vrea sa-l demita pe domnul Nica are, practic, urmatorul raspuns: cine îsi asuma un asemenea gest unilateral înseamna ca a încalcat protocolul de colaborare pentru Guvern si înseamna sa-si asume toate consecintele ce deriva din încalcarea acestui protocol. Cine încalca protocolul aliantei trebuie sa îsi asume responsabilitatea pentru intrarea în criza politica”, a declarat deputatul Gabriel Vlase, presedinte executiv PSD Bacau..

Nica ministru sau demisie in bloc

Conducerea PSD a decis, aseara, prin vot, sa reafirme sprijinul politic pentru Dan Nica, iar daca premierul Emil Boc îl va remania pe acesta, atunci toti ministrii partidului îsi vor depune demisiile. PSD i-a dat un ultimatum premierului Emil Boc de 24 de ore ca sa revina la gânduri mai bune si sa-l confirme pe Dan Nica ca viceprim-ministru si ministru de Interne. Pâna la inchiderea editiei, la Cotroceni nu ajunsese solicitarea premierului Boc pentru remanierea lui Dan Nica. Florin CRETU

Adauga un comentariu

*