Tratament promiţător împotriva cancerului de piele

Un tratament experimental dezvoltat de compania americană Genentech, pe baza manipulării genetice a unei substanţe vegetale, a permis reducerea substanţială a tumorilor canceroase ale pielii, potrivit unui studiu publicat în New England Journal of Medicine.
Acest medicament, numit GDC-0449, administrat pe cale orală, blochează o proteină care are un rol important în creşterea celulelor canceroase.Tratamentul, conceput de experţii companiei Genentech, o filială a grupului farmaceutic elveţian Roche, a fost obţinut cu ajutorul modificărilor genetice efectuate asupra ciclopaminei, o substanţă extrasă din planta Veratrum californicum.
Testele efectuate în laboratoarele companiei Genentech au relevat o reducere a dimensiunilor tumorilor şi o ameliorare a simptomelor la 18 dintre cei 33 de pacienţi suferind de cancer de piele care au urmat tratamentul, iar 11 pacienţi au cunoscut o stabilizare pe termen lung a stării lor de sănătate. Doar în cazul a patru pacienţi s-a constatat o continuare a creşterii tumorilor.

Adauga un comentariu

*