A ajuns la spital dupa ce a mâncat hamburger din piata

cjpc-problema-hamburger.jpgI s-a intâmplat sâmbata unei tinere din Bacau. Daca se dovedeste ca este vorba de toxiinfectie alimentara, fast food-ul risca inchiderea

O tânara din Bacau a ajuns in weekend la spital, dupa ce a mâncat un hamburger de la o unitate de fast food din Piata Centrala. Daca medicii vor concluziona ca este vorba de toxiinfectie alimentara, fast food-ul vinovat risca sa fie inchis.
Madalina A., in vârsta de 18 ani, si-a cumparat sâmbata un hamburger de la binecunoscutele chioscuri de fast food din zona unde se vând fructele exotice. La scurt timp dupa ce l-a mâncat, i s-a facut rau si a fost transportata la Urgente in Spitalul Judetean, fiind internata la Terapie Intensiva.
„Duminica am fost sunati la sediu de tatal fetei, care ne-a povestit ce s-a intâmplat si a afirmat ca aceasta a facut o toxiinfectie alimentara. Ne-am interesat la spital si primul diagnostic, se pare, ar fi alergodermie postalimentara”, a declarat Alin Nastasa, directorul Comisariatului Judetean de Protectia Consumatorilor (CJPC) Bacau. In urma sesizarii, comisarii CJPC au descins in piata si au controlat doua dintre fast food-uri (fata nu-si mai amintea exact de la care dintre ele a cumparat produsul suspect). „La cei doi operatori economici verificati am descoperit hamburgeri si carne de pui preparate cu mult inainte de a fi comercializate, precum si alimente expirate – maioneza, snitele, carne de pasare, hamburgeri -, in valoare de 500 de lei, care au fost retrase definitiv de la vânzare. S-au aplicat doua amenzi, in valoare de 6000 de lei”, a adaugat seful CJPC. Potrivit spuselor sale, daca medicii vor conchide ca e vorba de un caz de toxiinfectie alimentara, fast food-ul in cauza risca sa fie amendat drastic, cu pâna la 100.000 de lei, si chiar inchis.
Alin LEANCA

Adauga un comentariu

*