Opel, în priză pentru Salonul Auto de la Frankfurt

Prototipul Ampera, maşina cu motor principal electric, care ar trebui introdusă în producţia de serie din 2011, va fi prezentată în cadrul evenimentului german de luna viitoare.Alături de noua generaţie a compactului Astra, Opel va etala, la standul său de la Salonul Auto de la Frankfurt de luna viitoare, principala manifestare de gen a toamnei, prototipul Ampera – maşina cu motor principal electric, informează producătorul din Rüsselsheim.
Ampera, un autovehicul de familie cu patru locuri, va oferi mobilitatea cu funcţionare electrică şi, potenţial, fără emisii de gaze, dar şi fără limitările maşinilor electrice convenţionale (cum este cazul autonomiei).
Pentru acest model, Opel a ales tehnologia propulsiei electrice ”Voltec”, care funcţionează în mod diferit pentru alte sisteme de propulsie avansate. Automobilul electric cu autonomie extinsă (E-REV) utilizează electricitatea ca sursă principală de energie şi benzina ca sursă secundară, pentru a genera electricitate.
Roţile modelului Ampera sunt acţionate electric în orice moment şi la orice viteză de deplasare. Pentru călătorii de maxim 60 de kilometri, automobilul va putea funcţiona exclusiv pe baza energiei electrice stocate în bateria litiu-ion de 16 kWh, având, drept urmare, emisii zero de dioxid de carbon. Atunci când bateria este descărcată, autonomia este extinsă de un motor-generator, până la peste 500 de kilometri. Modelul Ampera poate fi realimentat, de asemenea, de la orice priză obişnuită de curent electric, aflată acasă.

Adauga un comentariu

*