Magistratii in greva generala

magistrati.jpgVicepreşedintele Tribunalului Bucureşti Laura Andrei a anunţat vineri că magistraţii instanţei suspendă, începând de luni toate activităţile, cu excepţia cauzelor cu arestaţi şi a cererilor de mandat de arestare şi a celor referitoare la plasamentul minorilor, iar judecătorii vor refuza desemnarea în birourile electorale.

Adunarea Generală a judecătorilor, întrunită ieri, a constatat un dezechilibru vizibil în modul de salarizare propus de legea unică şi o încălcare a articolului 1 din Constituţie, care prevede că cele trei puteri în stat sunt egale. Toate celelalte cauze şi cereri vor primi termene de judecată pe o perioadă mai îndelungată de timp. Angajaţii Biroului Apostile vor primi
şi înregistra, în continuare, cereri, indicând solicitanţilor cum trebuie să procedeze în situaţia actuală. La Oficiul Registrului Comerţului activitatea rămâne neschimbată, cu o singură şedinţă pe lună. În plus, judecătorii Tribunalului vor refuza categoric desemnarea în birourile electorale şi vor semna o cerere în acest sens. Începând de la 1 septembrie, orice contact cu publicul, al grefierilor va înceta. „Protestele se fac cu respectarea legii. Amânările vor fi pronunţate în şedinţe publice, iar magistraţii vor prezenta motivul lor. În absenţa unei justiţii independente nu putem vorbi, oricum, de interesul justiţiabilului. Accesul la justiţie nu va fi îngrădit, cererile se vor putea trimite prin poştă sau în format electronic şi vor fi procesate, dar soluţionate pe o perioadă mai îndelungată de timp”, a explicat Laura Andrei. Andrei a subliniat că legea unică de salarizare reprezintă o lezare directă a independenţei judecătorilor şi nu încurajează rămânerea în sistem. Ea a precizat că, în afară de CSM, care la rândul lui nu a fost primit la discuţii pe tema legii, nimeni nu a cerut magistraţilor un punct de vedere. În cadrul Adunării Generale a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, care are loc vineri, managerul economic al instanţei a prezentat o expertiză potrivit căreia salariile judecătorilor vor scădea cu până la 60 la sută conform proiectului legii unice de salarizare.

Curtea de Apel dă termene în 2010

Adunarea Generală a judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti a decis, astăzi ca, de la 1 septembrie, să îşi restrângă activitatea, doar la dosarele cu arestaţi şi să nu mai facă parte din birourile electorale, iar procesele vor primi termene direct
în 2010.

Salarii cu 60 la sută mai mici

Salariile judecătorilor vor scădea cu până la 60 la sută prin legea unică, potrivit unei expertize făcute de managerul economic al Curţii de Apel Bucureşti (CAB), subiectul fiind discutat, vineri, în Adunarea Generală a CAB. În cadrul Adunării Generale a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, managerul economic al instanţei a prezentat o expertiză potrivit căreia salariile judecătorilor vor scădea cu până la 60 la sută conform proiectului legii unice de salarizare. Partenerii sociali au făcut, joi, simulări privind legea unică, sindicatele cerând o creştere a coeficienţilor în unele domenii. În justiţie, ecartul între cel mai mic şi cel mai mare salariu este de 2,5.

Comentarii

  1. justitia din Romania este sub orice critica ,este cea mai slaba justitie din Europa criminalii si borfasii sunt pasuiti si chiar iertati .Acesti indivizi numiti judecatori,procurori si avocati sunt niste oameni care incalca chiar ei legea .rusine domnilor !!!si mai vreti sa va respecte lumea huooooooooooooo !!

Adauga un comentariu

*