Violata la cinci ani

viol.jpgNenorocirea s-a petrecut vineri in comuna Valea Seaca. Principalul suspect, un adolescent de 17 ani din sat, a fost deja retinut de Politie

O fetita in vârsta de numai cinci ani din comuna bacauana Valea Seaca a fost violata vineri de un consatean. Principalul suspect, un adolescent de 17 ani, a fost retinut deja de Politie si si-a recunoscut fapta, urmând sa fie prezentat in fata instantei. Mama victimei, Mariana H., a povestit ca „eram acasa, zugraveam impreuna cu fata cea mare. Pe la patru dupa-amiaza, Nicoleta a plecat la bunici, care locuiesc la câteva case distanta, sa manânce niste porumb fiert. Mai târziu, ne-a adus-o pe brate o vecina. Era plina de sânge”. Femeia s-a dus sa reclame cele intâmplate la Politie, apoi si-a insotit fiica la spital. Cele doua au stat doar o zi internate in Maternitatea Spitalului Judetean, mama solicitând externarea.

Suspectul a fost prins

Potrivit informatiilor furnizate de Narcisa Butnaru, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, „fapta a fost sesizata postului local de politie vineri seara la orele 19. La fata locului s-a deplasat o echipa de cercetare, care a stabilit ca, imediat dupa comiterea faptei, principalul suspect, un tânar de 17 ani, a parasit localitatea. Pe numele sau s-a intocmit dosar penal pentru infractiunea de viol”. Petru B. a fost prins intr-un sat vecin, la scurt timp dupa declansarea cercetarilor. Tânarul, care provine dintr-o familie dezorganizata, a fost descris de vecini ca fiind „cam dus cu capul”. Daca instanta il va gasi vinovat, el risca sa petreaca urmatorii 10-15 ani dupa gratii.

Protectia Copilului nu a fost anuntata

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau nu a fost anuntata despre acest caz, a declarat directorul institutiei, Sorin Brasoveanu. „Ne-am autosesizat. Vom asigura familiei, daca doreste, toate serviciile necesare pentru ca micuta sa depaseasca aceasta trauma”, a adaugat oficialul.
Alin LEANCA, Florin CRETU

Adauga un comentariu

*