Scandal la Tamasi

primar-tamas.jpgUn conflict vechi de mai bine de doi ani intre primarul comunei Tamasi si un localnic a degenerat vineri seara, intr-un scandal in toata regula. Cele doua parti se intrec in acuzatii, care de care mai vehemente. Primarul este acuzat ca a initiat mai multe hotarâri de CL, care lezeaza interesele satenilor. La rândul ei, Veronica Dontu, primarul comunei sustine ca Gheorghe Tarcuta ar fi amenintat-o chiar in biroul acesteia.

De la amenitari, peste deal, la Rampa Ecologica

Conform celor declarate de Veronica Dontu, vineri seara, Gheorghe Tarcuta ar fi intrat in biroul primarului si a cerut informatii despre sapaturile care se fac la un deal din vecinatatea bisericii catolice. Fiind in afara orelor de lucru, primarul nu i-a putut raspunde la solicitare. Dupa pauza de tigara, Tarcuta si-a schimbat acuzatiile la adresa primarului, un motiv in plus sa credem ca este ceva “necurat” cu dealul respectiv. Pe vârful malului respectiv este amplasata o biserica si exista pericolul producerii unei surpari de teren. Primarul sustine ca a sesizat organele in drept, care au trimis la fata locului o echipa de control formata din specialisti de la Inspectoratul de Stat in Constructii si Garda de Mediu. “Terenul respectiv se afla in extraviranul comunei, noi nu am autorizat astfel de lucrari si de aceia am sesizat pe cei in drept”, spune Dontu. Firma care executa aceste lucrari are sediul in comuna Nicolae Balcescu, iar patronul acestia sustine ca intre societatea sa si parohia catolica condusa de preotul Valeriu Ciorba exista un contract incheiat. “Tot timpul când ploua, malul se surpe iar preotul m-a rugat sa fac terasare si un zid de protectie. Am acceptat sa fac lucrarea gratis si chiar le platesc pentru pamântul excavat”, spune Silvestru Dogaru. El sustine ca a depus peste tot cererile in numele si cu acceptul preotului pentru obtinerea tuturor avizelor, acordului OCOT, etc. “Eu am fost vineri acolo, am primit de la Inspectoratul de Stat in Constructii o amenda pe firma de 50 de milioane de lei si mi s-a spus sa continui lucrarile de consolidare a malului. Urmeaza sa ma prezint la Garda de Mediu sa vad care este pozitia celor de acolo”, ne-a declarat Silvestru Dogaru. El recunoaste ca pamântul escavat din deal este transportat la groapa de gunoi. “Am contract secretizat cu Hidroconstructia pentru un an de zile sa le transport pamânt argilos pentru acoperirea gropii de gunoi. Nu va pot spune pretul pe care il dau bisericii pentru pamânt si nici care este valoarea contractului cu Hidroconstructia”, ne-a mai declarat omul de afaceri.

Acuze reciproce

“Vineri seara, Gheorghe Tarcuta, fost politist in comuna, a intrat in birou, peste mine sI a inceput sa ameninte”, ne spune Veronica Dontu, primarul comunei Tamasi. Agentul Gheroghe Tarcuta, are un apartament in blocul din comuna. Pâna acum doi ani a lucrat la Postul de Politie Tamasi, apoi la Orbeni si, intr-un final, a ajuns la Sectia 1 Bacau. “De doi ani nu am mai vorbit cu el, nici nu ne salutam. Cred ca i s-a pus pata pe mine”, mai spune primarita din Tamasi. Sâmbata dimineata, istoria s-a repetat. In jurul orei 9, Tarcuta a dat navala in biroul primarului si a continuat sa o ameninte. La fata locului au sosit un procuror, seful Politiei Rurale, Eugen Caleap si seful Politiei Municipale, comisar sef Vasile Puscasu. Timp de mai bine de patru ore, celor doua parti le-au fost luate declaratii. Comisarul sef Vasile Puscasu s-a ferit sa faca declaratii oficiale insa, ne-a declarat ca “adevarul este pe undeva pe la mijloc”. Picatura care a umplut paharul si a dus la conflictul dintre politist si primar se pare ca este o hotarâre de consiliu local conform careia toate constructiile neautorizate de pe raza comunei se vor demola. “In spatele blocului unde locuieste politistul Tarcuta sunt mai multe magazii si garaje neautorizate. Printre ele si garajul lui Gheorghe Tarcuta. Noi am demolat in prima faza niste magazii si in prima etapa nu a intrat in calcul si garajul cu pricina”, ne-a declarat Veronica Dontu inainte de a intra la audieri.
La rândul lui, Gheorghe Tarcuta recunoaste ca ar fi intrat in biroul primaritei dar ca nu a amenintat-o. In timp ce astepta sa fie audiat de procuror si superiori, in curtea Postului de Politie Tamasi, Gheorghe Tarcuta ne-a povestit prin ce calvar trece de doi ani. “ Vineri, m-am dus la primar si am vrut sa depun o cerere prin care ceream niste informatii. Am vrut sa stiu de ce se sapa sub malul de la biserica. Doamna primar nu a vrut sa-mi primeasca cererea. Mai mult decât atât, aceasta mi-a amenintat sotia si copilul, existând in acest sens doua dosare penale la Parchet si Politia Bacau. Am reclamat-o peste tot, la DGA, la DNA, a construit sarpanta la bloc cu 500 milioane de lei, a cumparat masina la primarie de 1,5 miliarde de lei, iar in 2001 a primit la Bucuresti, de la Basescu un apartament. Ce sa mai spun, cred ca are ceva personal cu mine, deoarece in urma cu mai bine de trei ani, l-am prins pe sotul acesteia cu niste material lemnos pentru care nu avea forme legale si de atunci imi poarta sâmbetele ”, sustine Gheorghe Tarcuta..
Florin CRETU

Comentarii

  1. tarcuta asta e prost tare

  2. onesti pe internet a zis:

    daca de subiectu asta se ocupa DAN MINDIRIGIU si l-ar fi last boss-ul sa scrie ar fi iesit fain fiindca DAN cunoaste si zona,oamenii si in special problemele dintre primarita si cei de pe acolo,dar din pacate boss-ul vrea sa-l faca pe F.CRETU ziarist de valoare in ochii BOSS-ului MARE 🙂

  3. Tarcuta fiind un locuitor pasager al Tamasului nu cred ca-l intereseaza prea tare acel mal despre care se vorbeste in articol. Cred, mai degraba ,ca este folosit de altii si aruncat in acest conflict. Daca-i asa imi pare rau de el pentru ca il cunosc ca pe un om cu suficient discernamint care isi cunoaste bine interesele si in mod normal ar trebui sa -si manifeste echidistanta fata de cei care au intradevar ceva de impartit cu primarita si evident fata de primarita.
    In ceea ce o priveste pe primarita, nu cred ca mai trebuie sa demonstreze ca stie bine ce are de facut deoarece realizarile de pina acum ii confirma valoarea si capacitatea. Fara sa jignesc pe predecesorii ei,toti la un loc, intr-o perioada foarte mare de timp nu au reusit sa faca nici macar o zecime din cat a reusit sa faca ea in cativa ani, lucru pentru care merita sa fie felicitata si nu blamata.
    Sunt sincer convins ca acest conflict (daca intradevar a existat) se putea rezolva printr- discutie onesta intre cele doua parti fara a degenera intr-o lupta din care nimeni nu cistiga nimic in afara de un eventual deficit de imagine.

  4. sami suga p…a care a zis ca dl tarcuta e prost

    u esti prost ca nu ai ce face….

  5. TARCUTA ARE DREPTATE. PRIMARITA II POARTA SAMBETELE.DE LA CIRES I SE TRAGE .TU ANONYMUS ESTI PADURAR DIN GEOSENI.EA NU ESTE NICI LA DEGETUL CEL MIC AL FOSTULUI PRIMAR.

  6. îi cunosk pe amandoi. kred k primarita noastra a început sä-si faka de kap cu multe. mai vede o p..ä voturi de akuma.la ce draku nu a luat o masina logan de exemplu.ce aia avea draci? ia trebuit ditamai gipanu ,ce sa mai zic k atunci cand s.a dat banii pe caldurä ia strans pe toti cu usa sa lase banii la taxe si impozite.Da poate altu nu are ce pune pe masa.si tragea mare speranta la banii aia.Ce crede ea,k toata lumea e avutä cum e ea. Da na,are functie cine se pune cu ea? Si exemple mai sänt destule cu ce magarii face. la inceput imi era simpaticä ,da päna aici,mi.a ajuns cutitul la os.Si kred k multi sânt de aceeasi parere.

  7. acum nu stiu ce sa zic,tarcuta e un om minunat la fel si veronica,sunt din tamasi dar nu am avut habar ca se cearta

  8. MIHAI G -GIOSENI a zis:

    Am citi intr-un mesaj postat mai sus si nu mare imi este mirarea sa aud ca fosti primari ai comunei TAMASI nu au facut nici o zecime cat a facut actualul edil Veronica Dontu pe care o stimez si-o respect pentru onesititatea cat si pentru calitatile extraordinare pe care le are in calitatea sa . Eu cred ca persoana care a scris mesajul de mai sus sub forma anonimatului are o problema grava in ceia cel il priveste retinerea si as vrea sa trag doar cateva concluzi contradictori iar pentru cei care sunt interesati sa afle adevarul se pot adresa Cj Bacau si Prefecturi Bacau dar si celorlalte instituti in drept sa ofere inforatii in legatura cu demararea anumito-r lucrari in comuna Tamasi in anul 2004 Primarul comunei Tamas ,Bernadin Tamas a demarat anumi-te proiecte si tot odata a mostenit de la fratele sau care a fost primar in perioada 2000-2004 anumi-te proiecte pe infrastuctura cat si pe alte ramure importante unei comune cum este Tamasi .In momentul in care s-a proddus schimbarea la nivel de conducere iar primar devenise Bernadin Tamas,actulul primar al comunei Tamas detinea functia de vice primar datorita faptului ca la nivel Centaral pe tara exista alianta DA iar datorita faptului ca primarul Tamas era de la PNL iar d-na Dontu de la PD.la acea vreme i-au unit pe ambii sa colaboreze foarte strans fapt care s-a si intamplat , la nivel de comuna incepeauanumi-te lucrari cum era Apa potabila ,Canalizare ,renovarii scolii si multe altele de care comuna avea nevoie ATENTIE! Unele dintre cele mentionate mai sus erau la stadiu de Proiect s-au asteptau finantare in 2005 printr-o hotarare de guvern .Unele localitati cu o populatie mai mare de ……redeveneau comune ,aceasta situatie s-a intamplat la Gioseni sat care facea partea din Com .Tamas ,si care se incadra in hotararea data de Guvern .Ce se intampla Primarul de atunci Tamas Bernadin candideaza la Gioseni la functia de primar datorita faptului ca este nascut in Gioseni si cunostea problemele care se confrunta cetatenii ,dar si datorita faptului ca cetateni din Gioseni il cunos ca un BUN GOSPODAR !In cursa pentru comuna se incrie si Primarul actual al tamasiului D-na Dontu care merge in turul al II -lea cu Tamas .La finalul alegerilor castigator iese Tamas din partea PNL .iar Doamna Dontu ramane Primar interimar la tamasi iar ulterior in urma alegerilor partiale desfasurate in comuna devine Primar .Prin argumentele mentionate mai sus as dorii sa atrag atentia ca lucrarile efectuate in comuna sub forma de Proiecte cat si alte lucrari indiferent de ce natura NU I-SE DATORIAZA EXPLICIT D-NEI DONTU ci si fostului primar Bernadin Tamas care a stiut sa puna la punct intr-un an de mandat multe probleme si sa implementeze proiecte pentru imbunatatirea calitati omenesti si pentru ca cetateni sa aiba un mediu adegvat .Important este ca actualul PRIMAR AL COMUNEI D-NA DONTU A STIUT ,STIE SI VA STII SA CONTINUE CEIA CE A MOSTENIT SI CE A INVATAT DE LA FOSTUL EI SEF Bernadin Tamas .dar cel mai important este faptul ca a stiut sa apere comuna de MAFIOTI SI JEGURI ,care se cred Dumnezeeu ,dar care de fapt sunt niste RAMASITE SI ANALFABETI DE PRIMA CLASA.MULT SUCCES D-NEI DONTU .TOT ASA INAINTE !!!!!!!!FELICITARII!!!!

  9. Hi, my name is Ismail Abukaresh, I am a doctor of internal medicine, woriking in czech republic. I am originaly from Palestine, married to a czech girl and we have three kids. From my 7 years old I try to find the family of my uncle Hatem Abukarsh, he went to romania to study and he got married to romanian woman, her name is Dorina Draghici, from com. Tamasi, Jud. Bacau. In 1985 my uncle died. It is my dream to find the family of my uncle, I just want to be in touch with them at least through the email, I just want to know how r they and how do they live. from my 7 years old till now I still think abou them and I will never forget them. Please help me to find a contact for them..contact me plaese on my email: ismailabukaresh@hotmail.com

  10. coruptie si iresponsabilitate…….toti care se perinda pe la putere,sunt pentru buzunarele lor iar noi prostimea suferim

  11. Domnul Tarcutas este un om cu o judecata foarte logica.Eu am fost accidentata de asazisa doamna primar Dontu Veronica si presupun ca majoritatea satenilor si cei din partidul dansei sunt informati despre accidentul meu , iar daca nu o fac eu akum.Vreau sa precizez faptul ca nu sau luat masurile corespunzatoare pentru accident din motivul ca dansa este doamna primar.Din cauza dansei nu pot sa mananc decat pasat (asa ca pt bebelusi mici)deoarece am 4 dinti crapati si nenumarate cicatrice care la schimbarea vremii ma deranjeaza.In concluzie as putea spune ca banii nu pot rezolva chiar totul si sper ca legea sa-mi faca dreptate.

Adauga un comentariu

*