Doua centre ale Protectiei Copilului vor fi inchise

dgaspc-inchidere-centre-copii.jpgEste vorba de „Pietricica” din Comanesti si „Ghiocelul” din Bacau

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau va inchide pâna in martie anul viitor doua centre rezidentiale destinate micutilor cu nevoi speciale, stabileste un proiect de reorganizare a sistemului de asistare, derulat in colaborare cu fundatia „Hope and Homes for Children” (care investeste in acest sens peste 1,2 milioane de euro).
„Demersurile pentru inchiderea centrului «Pietricica» din Comanesti au inceput inca din vara lui 2007, cele pentru «Ghiocelul»din Bacau – la inceputul acestui an. In prima faza, a fost evaluata situatia medico-psiho-sociala a asistatilor, in vederea identificarii alternativelor pentru fiecare caz in parte si reducerii numarului de copii sau tineri institutionalizati”, a explicat directorul DGASPC Sorin Brasoveanu. Astfel, numarul beneficiarilor de la „Pietricica” a scazut in ultimii doi ani de la 134 la 86, pentru ei fiind propuse urmatoarele solutii: construirea a trei case de tip familial (36 de persoane), reintegrare in familie (26), locuri de munca si alte masuri de integrare in comunitate (16 tineri), transferarea a opt persoane in alte unitati ale DGASPC. De asemenea, pentru cei 83 de beneficiari de la „Ghiocelul” s-a stabilit achizitionarea a cinci case de tip familial in Bacau, Onesti si Comanesti (60 de persoane), transferarea a 11 persoane intr-o casa de tip familial existenta in sistemul DGASPC, plasarea a doi copii la un asistent maternal profesionist, reintegrarea in familie a opt persoane.
Conducerea Protectiei Copilului a tinut sa mai precizeze ca personalul centrelor aflate pe lista neagra nu va fi concediat, ci redistribuit in sistem (in primul rând in cele opt case noi de tip familial), si ca, in paralel cu demersurile de inchidere, se desfasoara o activitate speciala de preventie in scopul stoparii intrarilor noi in sistem si sprijinirii familiilor aflate in dificultate.
Alin LEANCA

Comentarii

  1. ce o sa faceti cu tinerii,cu dizabilitati mintale usoare sau grave
    pe cei care au scoala normala nu conteaza ca sunt apti de munk si se pot descurk

Adauga un comentariu

*