Anonimul începe cu „Îmbrăţişări frânte”

Cel mai recent titlu al lui Almodovar va deschide seria filmelor de calibru prezentate la ediţia 2009 a Festivalului de Film Independent.Un mănunchi de pelicule apetisante au fost anunţate recent în selecţia Festivalului Internaţional de Film Indepedent Ano nimul, ce se va desfăşura, între 10 şi 16 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, atenuând amărăciunea provocată de informaţiile despre bugetul restrâns al ediţiei de anul acesta.
Cel mai aşteptat film va fi cel care va deschide, în seara de luni, 10 august, cea de-a şasea ediţie a manifestării: este vorba despre cel mai recent lungmetraj al idolatrizatului regizor spaniol Pedro Almodovar, intitulat „Los abrazos rotos / Broken Embraces” şi având-o în rolul principal pe Penelope Cruz, una dintre cele mai în vogă artiste din showbizul internaţional.
Pelicula a fost prezentată în premieră mondială anul acesta în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, unde s-a bucurat de cronici favorabile, chiar dacă filmul, se pare, nu se ridică la înălţimea capodoperelor almodovariene din ultimii ani: „Totul despre mama mea” (1999), „Vorbeşte cu ea” (2002) şi „Volver” (2006).
„Îmbrăţişări frânte” spune povestea lui Mateo Blanco, devenit Harry Caine (interpretat de Lluis Homar), un bărbat care trăieşte şi iubeşte în întuneric. Cu 14 ani în urmă, el a suferit un grav accident de maşină în insula Lanzarote, în acel accident pierzându-şi nu numai vederea, ci şi pe Lena, iubirea vieţii sale (în acest rol apare Penelope Cruz). Întorsăturile poveştii sunt, însă, tipice pentru un film de Almodovar, ţinând spectatorul cu sufletul la gură până la sfârşitul filmului.
Marele Premiu al Festivalului de Film Anonimul este în valoare de 3.000 de dolari şi va fi acordat, anul acesta, exclusiv pe baza voturilor exprimate de public. Totodată, competiţia de scurtmetraj a festivalului numără 42 de titluri, dintre care 24 scurtmetraje de ficţiune şi 18 de animaţie. Anul trecut, Festivalul Anonimul l-a avut ca invitat de onoare pe marele regizor polonez Krzysztof Zanussi, în timp ce în 2007 invitaţii de onoare ai evenimentului au fost Cristian Mungiu şi Ken Loach. Anul acesta, numele invitatului special se lasă încă aşteptat, dar Miruna Berescu, directorul Festivalului Anonimul, nu exclude posibilitatea unei surprize frumoase, de ultim moment.

Adauga un comentariu

*