Un evadat a trăit timp de 16 ani în sălbăticie

Un evadat din Portugalia a trăit 16 ani în sălbăticie şi a dormit pe un pat ţesut din iarbă, într-o peşteră, pentru a scăpa de oamenii legii. După ce a fost descoperit de poliţişti, fugarul s-a predat. El a fost dus înapoi la închisoare, unde va sta restul de şapte ani şi jumătate, până la ispăşirea pedepsei.
În urmă cu 16 ani, Manuel Cruz era acuzat de omucidere şi condamnat la 10 ani de închisoare. Bărbatul a reuşit să evadeze atunci şi s-a acuns într-o pădure de lângă satul său natal din nordul Portugaliei. Locurile cu teren accidentat îl fereau pe fugar de ochii lumii. Timp de 16 ani, bărbatul a trăit într-o peşteră şi a dormit pe un pat ţesut din fire lungi de iarbă. Cruz avea doar un câine, care îl alerta în cazul intruşilor şi un radio, la care asculta ce se întâmpla în lume. Familia ştia de prezenţa lui şi îi aduce provizii.
Poliţia nu l-a uitat însă. „Am stâns informaţiile, am făcut numeroase cercetări şi am supravegheat zona, am stâns dovezile necesare pentru declanşarea opreaţiunii”, a declarat Carlos Gomes, reprezentant al secţiei de investigaţii criminale.
Când a fost găsit de poliţişti, fugarul avea asupra lui o armă. S-a predat însă fără a opune rezistenţă. Cruz, în vârstă de 54 de ani, a fost arestat în urma informaţiilor date de localnici. Se pare însă că se ştia de mai mulţi ani de prezenţa fugarului în zonă, dar poliţia nu a reuşit să-l prindă. Acum, bărbatul va fi dus înapoi în închisoare, unde va sta restul de şapte ani şi jumătate, până la ispăşirea pedepsei.

Adauga un comentariu

*