Câini salvati de la moarte de hingheri

caine-salvat-de-hingheri-2.jpgActiunea de miercuri seara, pentru salvarea unei catele cu pui abandonate intr-o padure, a fost desfasurata de „Observator de Bacau” si Serviciul de Gestionare a Câinilor Comunitari

Hingherii, oameni cu o misiune ingrata, care devin adesea tinta urii iubitorilor de animale, sunt capabili si de fapte bune, chiar in favoarea patrupedelor. O arata clar salvarea unei catele cu pui abandonate in padure, actiune desfasurata miercuri de o echipa a Serviciului de Gestionare a Câinilor Comunitari (SGCC) din cadrul Primariei Bacau in colaborare cu „Observator de Bacau”.

Câinele din padure

Sâmbata trecuta, un redactor de la „Observator de Bacau” a iesit cu prietenii la iarba verde intr-o padure din zona Margineni. „O padure destul de mare si in care traiesc inca destule salbaticiuni, de la caprioare pâna la mistreti. In locul in care am vrut sa ne oprim, cam la cinci kilometri in interiorul padurii, am gasit o catea cu trei pui. Era foarte slaba si moarta de foame. I-am dat ceva de mâncare si infuleca de parca nu mai mâncase de o saptamâna – ceea ce nu era exclus. Puii au incercat si ei sa manânce, dar cateaua i-a muscat pentru a-i alunga. Nu am mai vazut asa ceva”, a relatat colegul nostru Alexandru Dima. El este convins ca „un animal cu chip de om a dus câinii in inima padurii si i-a lasat acolo prada foamei si mistretilor, stiind ca mama nu va pleca pentru a nu-si lasa puii singuri”.

Salvarea

Impresionat de câinii condamnati fara nicio vina la moartea in padure, Alexandru Dima a inceput imediat demersurile pentru salvarea lor. „Marea problema era unde ar putea fi dusi o data luati de acolo. Pâna la urma, la recomandarea asociatiei «Prieteni necuvântatori», am sesizat SGCC, care a reactionat prompt”, a continuat Alexandru Dima. Operatiunea de salvare s-a desfasurat miercuri seara. La orele 22:30, o echipa a SGCC condusa de seful serviciului Constantin Zaharia, inarmata cu o autoutilitara si insotita de un redactor de la „Observator”, a descins in padure, in locul indicat de colegul nostru. Câinele era in continuare acolo. Extenuat, nici nu a latrat, nici n-a incercat sa muste, lasându-se luat in brate si dus impreuna cu puii in cusca din masina, unde au primit ceva de mâncare. Scâncea ca un copil, recunoscator fata de oamenii care au venit cu lumina si hrana, nestiind ce sa faca mai intâi – sa linga mâinile care-l mângâiau sau sa manânce. Dupa o ora, familia canina salvata a fost cazata in adapostul SGCC de la rampa de gunoi si a primit o masa generoasa, probabil prima dupa multa vreme. „Actiunea a fost un succes. Avem anual cam 15-20 asemenea interventii de salvare”, a declarat Constantin Zaharia.

O noua perspectiva asupra hingherilor

Salvarea câinilor abandonati din padure pune intr-o noua lumina activitatea hingherilor. Mai mult, discutiile purtate cu Constantin Zaharia au dezvaluit o latura mai putin cunoscuta a SGCC: munca aproape zadarnica de a aduna din strada patrupedele si a le tine in adaposturi, in conditiile in care nu exista fonduri pentru a opri inmultirea lor, iar eutanasierea a fost scoasa in afara legii, câinii adoptati de seful hingherilor si de care acesta are grija ca de ochii din cap, atitudinea reala a comunitatii fata de câinii vagabonzi, multi bacauani fiind preocupati doar in teorie de aceasta problema si prea putini dispusi sa adopte un câine din adaposturile SGCC.

Adoptati-i!

Spre a asigura povestii câinilor din padure un final cu adevarat fericit, adresam, impreuna cu reprezentantii SGCC, un apel catre iubitorii de animale din Bacau, pentru adoptarea mamei si puilor. Persoanele interesate pot suna la numerele 0234/516770 sau 0740/937997.
Alin LEANCA

Comentarii

  1. Bravo,nu mi vine sa cred,Felicitari!!!!!!!!

Adauga un comentariu

*