Doi asistati de la „Armonia” si-au unit destinele

casatorie-asistati-armonia.jpgDoi asistati ai centrului de zi pentru persoane cu handicap psihic „Armonia” Bacau (unitate din cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala) si-au unit sâmbata destinele, in prezenta familiei miresei si a câtorva prieteni. Stefanel are 29 de ani, Genoveva – 27. Sunt impreuna de trei ani. Amândoi sufera de intârziere mintala si totusi lucreaza, fiind singurii dintre asistatii centrului care au reusit sa se angajeze. „Casatoria lor – ca si faptul ca muncesc – reprezinta un mare succes, mai ales ca Stefanel nu a avut pâna acum o viata prea usoara: familia nu l-a sustinut niciodata, la 16 ani traia pe strada, de unde a ajuns la centrul de asistare din Racaciuni”, a declarat Irina Bacaoanu, asistent social la „Armonia”, care a fost lânga cei doi la starea civila.
Deschis in 2005 cu fonduri Phare, centrul „Armonia” Bacau urmareste „crearea unui parteneriat intre autoritati si societatea civila pentru dezvoltarea serviciilor sociale comunitare destinate adultilor cu dizabilitati psihice cu vârsta intre 18 si 60 de ani, aflati in familie, combaterea riscului de marginalizare a acestora, sensibilizarea opiniei publice pentru a constientiza problemele lor, schimbarea atitudinii comunitatii fata de ei, reintegrarea lor socio-familiala si profesionala”, asa cum a explicat Irina Bacaoanu.
Alin LEANCA

Comentarii

  1. Bila Neagra a zis:

    Urez „Casa de piatra” celor doi tineri care, cu curaj si speranta, si-au unit destinele! La multi, multi ani impreuna! Sa le ajute bunul Dumnezeu!

  2. UN FOST ASISTAT' a zis:

    FELICITARI DOAMNEI BACAOANU IRINA PENTRU IMPLICARE IN ACEST EVENIMENT SI FELICITARI MIRILOR” FELICITARI”

Adauga un comentariu

*