Agentul sef “recidivsit”!
Peste opt mii de pachete de tigari ascunse intrun autoturism

tigari.jpgUn lucrator din cadrul SPR Bacau, ag. sef Virgil Airoaie, a devenit “recidivist”! El se afla la cea de a doua captura importanta de tigari descoperita in ultimul timp. Vineri, 26 iunie, acesta a gasit intr-un autoturism peste opt mii de pachete de tigari fara documente de provenienta!

Ghinionul conducatorului auto sau inspiratia politistului bacauan? Si una si alta. Agentul sef Virgil Airoaie, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Bacau, se afla vineri dupa-amiaza intr-o actiune organizata la nivelul Serviciului, pentru verificarea in trafic a legalitatii efectarii transportului de persoane si marfa, de catre conducatorii auto. La un moment dat, de locul in care se aflau politistii, stabilit in comuna Filipesti, pe DN 2, s-a apropiat un autoturism Alfa Romeo, cu numere de Italia. “Cum conducatorul auto incetinise viteza, am putut observa ca masina cu numere de Italia avea folie pe geamurile laterale si i-am facut semn acestuia sa opreasca, dorind sa verific daca foliile sun legale. I-am cerut documentele, iar in timp ce le verificam, am observat ca in interiorul masinii se aflau niste cutii acoperite cu o pânza neagra. L-am intrebat ce transporta. Omul mi-a declarat ca are niste tigari pe care le-a cumparat din târgul din Suceava. I-am cerut acte pentru tigari, mi-a raspuns ca nu are”, povesteste agentul sef Virgil Airoiaie. Neculai L., de 36 de ani, din Suceava, n-a putut prezenta niciun document de provenienta asupra celor 17.000 de pachete de tigari, cel putin asa declararase el, aflate in masina.

Nu 17.000, ci doar 8.000!

Conducatorul auto si-a luat marfa si a a fost dat pe mâna lucratorilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudei Bacau, care, la rândul lor, au sesizat inspectorii vamali pentru a verifica daca plata accizelor si operatiunile vamale au fost corect efectuate pentru cele 8.697 pachete de tigari care au fost gasite in masina lui Neculai L. “Se pare ca, din cauza emotiei, când l-am gasit cu tigarile in masina, conducatorul auto mi-a declarat ca are 17 mii de pachete. La numaratoarea efectuata de inspectorii vamali, numarul lor a fost pe jumatate. De aici si diferenta rezultata”, declara agentul sef Virgil Airoaie. Pentru lipsa oricaror documente care sa ateste plata accizelor sau efectuarea operatiunilor vamale, inspectorii vamali l-au sanctionat pe conducatorul auto sucevean cu o amenda de 50.000 lei, suma mai mare chiar si decât valoarea celor aproape noua mii de pachete de tigari, estimata la 30.440 lei! Pachetele de tigari au fost confiscate.

Nu este la prima “abatere”

Agentul sef Virgil Airoaie a devenit un fel de nas al contrabandistilor de tigari. In noiembrie 2008, tot in zona Filipesti si tot in cadrul unui control organizat, el a descoperit intr-o masina…tot cu numar de Italia, peste 5.000 de pachete de tigari! “Nu sunt nasul lor, dar totul depinde de cât de corect iti faci meseria, daca esti profesionist si nu treci usor peste niste amanunte pe care, la prima vedere, ai putea sa le ignori, descoperi lucruri surprinzatoare. Ma bucur si pentru aceasta reusita profesionala a noastra, a tuturor colegilor mei, chiar daca eu am fost cel care a descoperit infractiunea”, spune Virgil Airoaie, cel care a devenit un adevarat “recidivist”, in sensul bun al cuvântului, in materie de tigari de contrabanda.
Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. Gonzales a zis:

    nu l mai pupati in cur atat pe dl ailioaie mai sunt si alti politisti care muncesc
    Vedeti ca numele nu se da in intregime

  2. Agentul sef “recidivsit”! a zis:

    de ce recivist mai dane?????????????

  3. bravo airoaie!

  4. Ba ala care zici cu pupatul tu esti Adochitei care tea avansat la exceptional sa deschizi poarta ca acolo e meseria ta de paznic de puscariasi.Ai ceva cu ce te poti lauda?Codoseli ….atat !!!

  5. Auzi ala cu pupatu, de ce nu ai fost dat si tu pe nici o pagina? Baba Ileana? Vezi ca gura bate curu portarasule.

  6. Domnul cu pupatul,cum iti spun astia de mai sus,cred ca un gram de adevar exista,daca nu-ti gasesti locul vino la pentenciar inapoi ca ne-a pus poarta noua cu telecomanda.Cu simpatie un prieten de nadejde CHISALAU

  7. Nu va mai lut di domnu Adochitii,c el can trecem di la vama ni lasa strecim pentru cateva scrumbii sarati s 3 – 4 sticli di votc,nou ni pari rau c lo mutat la poart. II dorim poart usoar

  8. Frate de la Prut a zis:

    Domnule care vrei reclama ascunsa,noi stim ca lucrezi portar la politia Bacau ,stai cuminte ca mai ai un pic si esi la pensie,nu cred ca trebuie sa -ti descoasem atele murdare.Ziaristii stiu tot !

Adauga un comentariu

*