Tenis, Romania Futures F5, Bacau

Patru jucatori din Bacau sunt calificati pe tabloul principal al turneului de Futures ATP ce se desfasoara pe baza Sport Club Municipal. Un al cincilea bacauan, Teodor Marin a depasit doua tururi pe tabloul de calificari, dar doi – Dragos Ignat si Sebastian Erimicioiu – au fost eliminati duminica.
La doar 16 ani, Sebastian Erimicioiu a platit tribut lipsei sale de experienta, fiind eliminat cu 6-4, 6-2 de un jucator cu valoare evidenta, Mihai Sorodoc. Din pacate, nici Dragos Ignat, unul dintre cei mai buni jucatori de 16 ani ai României, n-a izbutit sa inainteze in turneul de calificari. Oricum, Bacaul are patru jucatori pe tabloul principal si un al cincilea care a trecut de doua tururi, cu posibilitatea de a promova intre primii 32 ai competitiei cu premii de 10000 de dolari.
Mult mai bine a fost in privinta lui Teodor Marin – cel de-al cincilea despre care vorbeam, care a trecut deja de doi adversari si mai are un singur pas pâna la o extrem de onoranta calificare pe tabloul principal. „Teo joaca foarte concentrat, are lovituri de aplaudat, dar uneori rateaza copilareste. Oricum, se descurca de minune si eu il astept pe prima lista, alaturi de colegii sai”, ne-a declarat Mihai Ciuntea, antrenor-coordonator la SCM Bacau si director de concurs al turneului.
Partidele de pe tabloul principal incep azii. Capii de serie sunt jucatori din Franta si din Italia, situati intre primele 400 de pozitii in clasamentul ATP. Niciunul dintre câstigatorii din ultimii ani ai turneului bacauan, Dacian Craciun, Apostu Efremov si Victor Crivoi – toti urcând foarte mult in ierarhia internationala si participând la turnee mai importante -, nu-si apara laurii câstigati.

Adauga un comentariu

*