Loc fruntas in „duzina rusinii” intocmita de socialistii europeni:
Macovei, „euro-oaia” neagra

macovei.jpgDe curând, socialistii europeni au dat publicitatii o „lista a rusinii” care include 12 din cei mai „teribili” candidati la alegerile europarlamentare. Printre ei, reprezentând România cu succes, se regaseste si Monica Macovei, controversatul ex-ministru al Justitiei. „Prezenta doamnei Macovei in duzina teribila de candidati este o certificare suplimentara a calitatii indoielnice a oamenilor pe care Basescu ii vrea, din partea PDL, in Parlamentul European”, a declarat Minodora Cliveti, candidat din partea PSD la functia de europarlamentar.

Monica Macovei, ex-ministru al Justitiei in Alianta DA si actual candidat din partea PDL la europarlamentare, a fost inclusa de socialistii europeni intr-o lista a rusinii care mai include alti 11 candidati la europarlamentare. Lista candidaturilor nefaste a facut obiectul unui schimb de replici pe care Adrian Severin, numarul 1 pe lista de eurocandidati ai PSD, l-a avut cu Monica Macovei. Severin a acuzat-o pe Macovei ca face lobby negativ României prin declaratiile pe care le da publicitatii. „Atunci însă când începi să creezi probleme unei ţări, atunci când creezi problemele acestea în mod artificial, atunci când ştii prea bine că determini sancţionarea unei ţări, care se întâmplă să fie chiar ţara ta, în momentul acela ne aflăm pe domeniul patologicului. Părăsim domeniul normalului şi ne regăsim pe cel al patologicului (…) Declaraţiile doamnei Macovei mă lasă rece şi nu le comentez. Dânsa face tot felul de declaraţii. V-aş aduce aminte că nu întâmplător pe lista candidaturilor nefaste făcuta de grupul socialist se află Monica Macovei”, a declarat, recent, pentru un cotidian central Adrian Severin.

„Macovei nu a actionat niciodata independent”

macovei-caseta.jpgSocial-democrata Minodora Cliveti, candidata pe lista PSD pentru un loc in Parlamentul European, a atacat in termeni duri iesirile publice ale fostei ministrese a Justitiei. Cliveti a afirmat ca desi a pozat tot timpul intr-o independenta politic, Macovei a actionat numai la comanda. „Traian Basescu a indus românilor ideea ca PDL mizeaza pe oameni nepatati, veniti din zona ONG-urilor, persoane apolitice. Macovei a fost cel mai controversat ministru al Justitiei, iar prin ce a facut in mandatul ei a aratat ca nu e deloc o persoana apolitica. Nu a fost un ministru echidistant”, a comentat Minodora Cliveti. Ea a mai spus ca desele iesiri declarative ale lui Macovei impotriva intereselor românesti in UE au facut ca fostul ministru al Justitiei sa fie plasat de socialistii europeni pe lista candidaturilor nefaste. „Nu ma mira aceasta plasare. Prin declaratiile pe care le-a facut, Monica Macovei a adus destule deservicii României, adica unui stat membru al Uniunii Europene. Nu poti arunca la nesfârsit cu laturi pe chipul si imaginea tarii careia ii ceri votul pentru a ajunge la Bruxelles”, a mai spus Cliveti.
Lucian BOGDANEL

Comentarii

  1. hai sa ne bagam in seama !
    Cine sunt socialisti?Niste judecatori cosmici , care impart dreptatea ?
    Halal.

Adauga un comentariu

*