Ce campioana, ce surpriza placuta!

fond.jpgFoarte probabil, noua campioana a României va fi Unirea Urziceni, o prezenta socotita exotica nu numai pentru Liga 1, ci si pentru a doua, când echipa patronata de Bucsaru a evoluat acolo.
Dar Unirea Urziceni merita din plin aceasta performanta de exceptie. Dan Petrescu a instaurat la Urziceni o atmosfera de maxima seriozitate. De jucatorii sai nu s-a vorbit niciodata in rubricile mondene, asta insemnând, de fapt, aproape toate paginile din marile ziare de sport si cam tot cuprinsul buletinelor de stiri de pe televiziuni. De aici si remarcabila constanta in joc a Unirii Urziceni, moralul ridicat in cele mai grele situatii (chiar si duminica a intors scorul de la 1-0 pentru FC Timisoara) si modestia ce o face sa nu se automultumeasca. Un cuvânt si pentru MM Stoica, un presedinte de club despre care fostul sau patron, Gigi Becali, declara ca „daca pleaca de la Steaua o sa-l manânce lupii”. Stoica si, mai rar, Dan Petrescu, au fost cei care au dat piept cu presa si cu omologii lor de la alte grupari; de Bucsaru abia i se stie numele, fata de celebrii si gaunosii Becali, Borcea, Turcu, Iancu, Paszkany, Porumboiu, Mititelu; pe jucatori, cei trei conducatori i-au protejat intotdeauna. Bravo, Unirea Urziceni! Prin voi, baieti de Baragan, povestile cu fet-frumosi devin realitate. Panait Istrati probabil ca v-ar fi eternizat in opera sa.
Bravo si pentru FC Brasov, care a invins Dinamo in Groapa. Frumos a mai fost acest campionat. Sa fim sinceri, România are un campionat frumos. E drept, nu suntem in prima linie a ligilor europene, dar e mare lucru ca ne simtim bine in pielea L1.

Adauga un comentariu

*