Duminica accidentelor

accident.jpgDoua accidente rutiere extrem de grave au avut loc, ieri, pe soselele Bacaului. Zece pasageri aflati in autoturisme au ajuns la spital. Dintre acestia doi sunt in stare foarte grava. Reprezentantii Politiei afirma ca perincipala cauza a celor intâmplate este viteza excesiva la volan.

In dimineata zilei de duminica, 3 mai, in jurul orei 3, 15, la intersectia strazilor General Gusa cu Constantei, o intersectie in forma de „T”, a avut unul din cele mai grave accidente de circulatie petrecute in ultima vreme in municipiul Bacau. De parca n-ar fi cunoscut zona, un conducator auto care se deplasa la volanul unui autoturism Daewoo Cielo, ajuns in intersectie, n-a virat nici la dreapta, s-o ia spre bariera CFR de la Politie, si nici la stânga, spre podul dinspre Moinesti, ci a luat-o direct inainte! Ducea undeva acea cale? Doar spre lumea cealalta, pentru ca acolo se afla zona de protectie a caii ferate! Gica M., de 36 de ani, se afla la volanul autoturismului si se deplasa dinspre Onesti, pe strada General Gusa, care trece prin fata Penitenciarului Bacau. In masina mai erau altI patru tineri. Se pare ca nu a redus viteza la conditiile unui carosabil umed si, odata ajuns la intersectia cu pricina, a mers direct inainte, a patruns pe in zona de protectie a caii ferate, oprindu-se intr-o garnitura de tren stationata. Impactul a fost groaznic, viteza nefiind atenuata decât de peretii unui vagon. In urma accidentului, totI ocupantii autoturismului au suferit rani grave. Gica M. a fost internat in spital cu un traumatism cranio cerebral acut , el aflându-se in stare de coma gradul III – IV, Manuel S., de 23 de ani, pasager pe locul din dreapta fata, a fost internat in stare de coma profunda, Ciprian A., de 24 de ani, cu fractura parietal dreapta, Marian M., de 22 de ani, cu fracturi ale ambelor mâini, iar Andrei F., de 21 de ani, cu o fractura treime gamba dreapta. Conducatorului auto i s-au recoltat probe de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. Inainte de inchiderea editiei, am aflat ca Manuel S. iesise din starea de coma profunda.

Salvati de fotbalisti

In aceeasi zi, la circa 12 ore dupa accidentul din strada Constantei, un alt autoturism Daewoo, cu sase persoane la bord, a fost implicat, impreuna cu o masina de teren, intr-un accident spectaculos, produs pe raza comunei Traian, la aproximativ cinci kilometri de Bacau. La fata locului, am stat de vorba cu mai multi membri ai echipei de fotbal Prajesti, care au fost martori oculari ai evenimentului si, mai mult, au acordat victimelor primul ajutor. Elvis Pascal, Cornel Mihaila, Bogdan Neagu, Valentin Popa si Daniel Heres au povestit ca autoturismul marca Daewoo Espero se intorsese in urma accidentului cu rotile in sus. „Am intors masina la loc si am spart câteva geamuri pentru a-i scoate pe raniti. Cei mai afectati erau cei de pe bancheta din spate. Unul dintre ei a reactionat destul de agresiv când am incercat sa-l resuscitam. Dupa aceea, am sunat la 112”, au mai relatat fotbalistii salvatori. Toti pasagerii din Espero au fost transportati de urgenta la Spitalul Judetean Bacau, iar Inspectoratul de Politie Judetean a demarat o ancheta pentru a se stabili cu exactitate cauzele accidentului. (Dan MINDIRIGIU, Alin LEANCA)

Comentarii

  1. suntetzi varza…..scrietzi si voi ceva calumea mai ales la ala cu cinci pers intr-un cielo..gica avea 36 ani?…si cine a iesit din coma?…erau doi in coma…si noroc de un taximetrist…si is multe…atzi facut rezumat si voi dupa altzii…..daca scriezi facetzi si voi ceva calumea nu ca sa fie facut.

  2. Anonim a zis:

    asa e frate sunt niste fraieri,scriu ce aud de la altii

  3. mihaela a zis:

    pai daca se ia carnetu sa ia cu bani in ziu de azi cu dracu sa nu faca accident.si mai au si pe masina ca sunt incepatori si ei au o viteza parca ar avea carnetu de 10 ani

Adauga un comentariu

*