Bomba ecologica la Comanesti

poza-prima-pg.jpgCei 16 salariati ai statiei de epurare a apei din Comanesti recunosc faptul ca locul lor de munca a devenit o adevarata bomba ecologica pentru intreaga zona – cu toate ca oamenii lucreaza in conditii inumane, ei sunt remunerati cu salarii cuprinse intre 400 si 500 de lei – „Avem tot felul de boli. Niciunul dintre noi nu a scapat de boli de piele. Acum nici macar nu ni se mai plateste asigurarea de sanatate”, a afirmat una dintre laborantele statiei de epurare – primarul Comanestiului, Viorel Miron, (PNL) afirma ca nu este de datoria lui sa faca salariile angajatilor si nici sa puna cloramina in apa menajera care se aduna in statia de epurare

Bomba ecologica la intrare in Comanesti. Cel putin asa sustin cei 16 angajati ai statiei de epurare care recunosc faptul ca locul lor de munca a devenit un adevarat pericol pentru sanatatea locuitorilor din zona. „Niciodata nu s-a vrut sa mearga bine treaba aici. Nu avem nici utilaje, nici solutii dezinfectante. Toata apa menajera din Comanesti se aduna aici si noi nu avem ce sa-i facem. Pur si simplu, am ajuns sa desfundam cu mâna pompele pline de pampersi si te tot felul de alte mizerii. E inuman ce se intâmpla cu noi” , a afirmat Valentin Iftimie, unul dintre operatori. Lucratorii statiei afirma faptul ca din lipsa de fonduri se realizeaza doar o decantare mecanica, deoarece lipesesc statiile de clorinare si solutiile dezinfectante. „Statia asta s-a dus de râpa! Aici e o adevarata bomba ecologica. Practic, nu se epureaza nimic. Nu avem nici reactivi, nici aparatura. Nici macar nu avem cu ce lucra. De patru ani nu am mai primit nimic”, a afirmat Tatiana Arpinte, o alta laboranta a statiei de epurare. „Aducem sculele de acasa. Nu am primit aici nici macar o surubelnita sau vreun bec”, a mai adaugat Fanel Stan, electrician.

„Am ajuns la limita rabdarii!”

Lucratorii statiei de epurare din Comanesti mai sustin ca primesc salarii umilitoare. „Toti avem salarii cuprinse intre 400 si 500 de lei. Cine a mai pomenit asa ceva? Eu consider ca munca mea este una umilitoare. Cu mâna iau mizeria din apa. Am facut o gramada de boli de piele. In plus, am un salariu josnic. Si profesorii au un spor la salariu de la praful de creta. Numai noi nu primim nimic!”, a mai spus Iftimie. Oamenii recunosc faptul ca nu le ajung banii nici macar de medicamente. In plus, de ceva vreme nu li se mai plateste nici macar asigurarea de sanatate si nici contributia la pensie. „Eu nu am bani nici macar sa-mi cumpar un unguent. Pur si simplu nu mai am cu ce trai. Suntem bolnavi cu totii. Suntem nevoiti sa platim nu numai retetele, ci si consultatia la medic”, a explicat Manuela Roman, o alta laboranta. „Noi nu cerem salarii exagerate, ci normale pentru munca pe care o facem. Asa cum primesc toti cei care lucreaza la astfel de statii de epurare din tara”, a spus Mitu Olteanu, mecanic.

„In consiliul local suntem luati in râs”

Ei afirma ca au facut tot felul de demersuri pentru a schimba lucrurile. Desi au fost de nenumarate ori in vizita la primar sau au participat la sedintele de consiliu local, lucrurile par batute in cuie. „Salariile noastre au ramas aceleasi de acum patru ani. Ne-au dat cât au vrut ei. S-a crescut pretul apei pe motiv ca trebuie sa ni se mareasca si noua salariile. Fals! Noi nu primim niciun leu in plus. Initial primarul a zis ca ne va creste salariul cu 50 la suta. De fapt, a fost o minciuna. Apoi, când l-am intrebat de ce nu primim salariile marite ne-a raspuns: «Dar voi chiar m-ati crezut?» Consilierii locali nu sunt de acord”, a afirmat Rodica Bretileanu, o alta laboranta. Laboranta Mariana Ursu afirma ca refuza sa creada ca la mijloc este vreo razbunare politica. „Am mai auzit pe la unul, pe la altul, ca primarul se razbuna pe noi deoarece nu ne-am implicat in campania lui electorala. Noi nu am facut politica nimanui. Refuz sa cred ca la mijloc este vreo razbunare politica! Noi nu avem nimic cu primarul. Pur si simplu, suntem revoltati ca nu avem cu ce trai. Atâta tot!”, a mai spus Mariana Ursu.

Miron: „Nu e responsabilitatea mea!”

Viorel Miron, primarul Comanestiului (PNL) afirma ca nu este responsabil de ceea ce se intâmpla la statia de epuare. „Nu este responsabilitatea mea sa stabilesc salariile angajatilor de acolo. Si nici sa pun cloramina in apa. Ei au statut de societate comerciala si trebuie sa se descurce singuri. Oricum, am inteles ca sunt in lichidare. Lichidatorul judiciar trebuie sa dea o solutie. Nu eu”, a declarat edilul. (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. alexandra a zis:

    e josnic ce se intampla cu acei oameni eu am fost acolo si le stiu situatia salarii de mizerie si nimeni nu-i baga in seama primarul e prea ocupat sai protejeze pe toti raii comanestiului care fac numai rau .dar astai viata
    ducetiva si voi acolo sa vedeti cum miroase de cand nu se mai trateaza apa si cu ce mancarimi de piele plecati de acolo .dar astai romania noastra numai cei cu bani traiesc bine nu cei cu salar de 500 de lei si cu datorii in bancii

  2. Primarul este ipocrit cand spune ca nu este in responsabilitatea lui ce se intampla la statia de epurare. Statia de epurare este pe raza orasului Comanesti si pe primar ar trebui sa-l intereseze inclusiv acest obietiv, dar cum statia de epurare are doar 16 angajati (votanti putini) si acei oameni amarati nu-i aduc suficient capital politic pt. el statia nu este importanta.
    Statia de epurare este in proprietatea uzinei termice, iar uzina termica are ca actionar unic Consiliul local Comanesti. Sa fie strain primarul de aceasta problema? Atunci destituirile si numirile in functiile de conducere de la uzina termica de ce se fac la comanda primarului? „Dar traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.”

  3. Mi-ar fi placut sa spun ca orasul nostru este oglinda d-ului primar , insa asa cum ii place dinsului sa zica, ca se ocupa de curatenia orasului mai mult decat alti primari, l-as contrazice. Si statia de epurare apartine Consiliului local Comanesti deci implicit raspundeti si dumneavoastra de ea.La ce mirosuri sunt pe langa statie se cam duce de rapa chestia cu, curatenia. Nu cred ca aveti nevoie de sume fabuloase sa aveti grija si de cei 16 muncitori din statie si de dotarea lor cu tot ce trebuie pentru epurarea apei. Si se pot face proiecre cu fonduri din afara pentru statie. In alte orase se construiesc statii de epurare noi o ducem de rapa pe cea care o avem. Stim ca nu sunt multe voturi de la acei muncitori mai ales ca nu locuiesc toti in orasul Comanesti.Speram ca -si face primaria timp si pentru muncitorii de la epurare si le mai maresc si lor salariile ca am impresia ca sunt in urma celor care iau alutor social.

  4. asa este totul e in paragina si cu curatenia stam foarte prost mirosul de pe langa statie e insuportabil dar ce sa facem daca acest primar nici macar nu se intereseaza de acei 16 angajati cu salarii de mizerie si de dotarea statiei de epurare cu toate produsele necesare sper sa ia cineva o masura in aceasta privinta .va multumesc

  5. domn primar are grija de ce e a lui nu are grija de ce e a orasului ,el are grija de toti hotii ,,pintea ,,si altiii cu care mai face afaceri daca nu ii eselui nici un profit de ce sa se ocupe de acea statie ,dar daca era a lui ce echipata era si ce salarii aveau angajatii lui pe care ii punea sa jure pe biblie sal voteze ca asa a facut la alegerii ,,e un porc si un mitocan ,,,.

Adauga un comentariu

*