Trei copii clonaţi trăiesc în Europa de Est

clonati.jpgUn ginecolog italian controversat, Severino Antinori, a afirmat că a clonat trei bebeluși care au în prezent nouă ani și locuiesc în Europa de Est, potrivit interviu publicat de săptămânalul Oggi.
„Am ajut la nașterea prin tehnica clonării a trei copii. Este vorba de doi băieți și o fată care au în prezent nouă ani. Ei s-au născut sănătoși și se află în stare excelentă de sănătate la ora actuală”, a spus acesta.
În urmă cu cinci ani, omul de știință a vorbit despre nașterea a trei copii clonați, fără a da alte detalii și fără a preciza că el însuși stă la originea acestui presupus experiment.
Severino Antinori, supranumit „obstetricianul bunicilor”, a devenit celebru pentru că a ajutat mai multe femei la menopauză să aibă copii.
„Respectul la viață privată a acestor familii îmi interzice să merg mai departe”, a adăugat acesta, precizând că metoda folosită era „o îmbunătățire a tehnicii folosite de geneticianul scoțian Ian Wilmut care a clonat oaia Dolly”.
Fără a aduce nicio probă pentru a-și susține afirmațiile, medicul Antinori a afirmat că a recurs la clonare pornind de la celulele a trei tați pentru că aceștia erau sterili.
El a dat asigurări că a fecundat ovocitele femeilor în laborator printr-o metodă numită transfer nuclear.
Jurnalista care i-a luat interviul i-a amintit că în Italia clonarea este interzisă de legea, dar medicul Antinori a spus că preferă „să vorbească de terapiile inovative de reprogramare genetică decât despre clonare.

Adauga un comentariu

*