„Luna portilor deschise” la Universitatea din Bacau

Facultatea de Stiinte a Universitatii din Bacau are un site foarte bine organizat si administrat. La adresa http://stiinte.ub.ro putem gasi informatii despre istoricul Facultatii de stiinte, oferta educationala, activitatea de cercetare a cadrelor didactice, admitere si finalizarea studiilor. Cu o traditie indelungata, Facultatea de Stiinte ofera studii de licenta (3 ani) in Informatica, Matematica, Biologie si Ecologie. Absolventii de liceu sunt atrasi de relatia de prietenie si parteneriat educational, care se stabileste, inca de la admitere, intre profesori si studenti. Cadrele didactice, foarte multi tineri, stiu sa impleteasca armonios cercetarea stiintifica de valoare, cu activitatea publicistica si cu cea didactica. Profesorii de informatica au elaborat software, au publicat carti in edituri prestigioase, precum Teora sau Polirom, profesorii de matematica au participat la congrese internationale, iar profesorii de biologie au obtinut rezultate deosebite cu cercetarile lor. Studentii merituosi pot pleca cu burse de studiu in Germania sau Spania (informatica), in Spania (matematica) sau in Portugalia (biologia). Absolventii de informatica au fost cooptati pentru a lucra in bancile din Italia sau in diferite companii de software din România. Insertia pe piata muncii a absolventilor de matematica si de biologie este foarte buna, asa cum arata un studiu realizat recent.
Au cuvântul studentii
„Am ales in primul rând Informatica la Bacau, pentru ca este o facultate care mi-a inspirat incredere chiar de la depunerea dosarului, având in preajma profesori capabili sa discute cu studentii ca de la om la om si nu strict profesor – student. Am apreciat si am vazut ca relatia de prietenie se mentine si pe parcurs, iar asta cred ca imi place cel mai mult”, ne-a spus Victoria Halinga, studenta in anul I la Informatica. Claudiu Mateias, de la aceeasi specializare, ne spune ca a ales sa studieze Informatica in Bacau datorita faptului ca „aici vor fi mai putini studenti, iar astfel profesorii se vor ocupa mai mult de noi, si voi putea sa invat cu adevarat informatica si nu voi fi facut facultatea doar pentru diploma”. Claudiu remarca si faptul ca „fiind mai putini studenti, pot iesi in evidenta mai usor, si pot lua bursa de studiu sau chiar bursa in strainatate”.
Studenta Andreea Goldan, de la Biologie, precizeaza: „Am ales sectia de Biologie de la Facultatea de Stiinte din Bacau si pentru ca vreau sa imi dau masterul in genetica umana si doar absolvind aceasta sectie voi putea sa continuu fara probleme, capatând experienta in timpul facultatii”. Facultatea ofera si studii de master in domeniul protectiei si valorificarii resurselor biologice sau in matematica didactica.
Monica Irimia, profesor de matematica, declara: „Mi-am sustinut examenul pentru gradul I la Facultatea de Stiinte din Bacau si am descoperit profesori foarte seriosi si foarte bine pregatiti. Atunci când a aparut oferta Facultatii de Stiinte pentru masterul de Matematica Didactic nu am ezitat nici o clipa sa ma inscriu.”
Oferta educationala
Conf.univ.dr. Bogdan Patrut, de la Sectia Informatica, ne-a informat ca in cadrul Facultatii de Stiinte a Universitatii din Bacau predau 11 profesori de informatica, 10 profesori de matematica si 12 profesori de biologie. Facultatea dispune de laboratoare de informatica moderne cu Internet wireless, precum si de laboratoare ultramoderne de biologie. Studentii de la biologie fac practica pe teren, imbinând astfel placutul cu utilul. Admiterea la facultate se face pe baza unui concurs de dosare, 50% fiind media de la bacalaureat, iar 50% media anilor de liceu. Pentru anul universitar 2009 – 2010, sunt disponibile atât locuri de la buget, cât si locuri cu taxa. Mentionam ca la Informatica exista si forma de invatamânt cu frecventa redusa (cursurile in format electronic, iar laboratoarele si seminariile se tin doar in week-end), ceea ce inseamna un real avantaj pentru cei care doresc sa obtina diploma in informatica, dar si sa aiba un serviciu. „Va invitam sa parcurgeti un itinerariu virtual, descoperind o institutie academica moderna, cu traditie si impliniri europene, a lansat conf.univ.dr. Bogdan Patrut o invitatie catre elevii claselor a XII-a din juidet. Facultatea de Stiinte este un forum al ideilor libere, o comuniune a educatiei in spiritul adevarului, binelui si frumosului si, in acelasi timp, un reper emblematic al Bacaului. Comunitatea academica a Facultatii de Stiinte isi manifesta respectul fata de studentii sai, carora le transmite cunoasterea stiintifica de valoare, de actualitate si de mare folosinta pe piata muncii”. (St.O.)

Adauga un comentariu

*