Vacante obligatorii pentru bugetari

tichete-vacanta.jpgAutoritatile vor introduce luna aceasta tichetele de vacanta, cu o valoare maxima de 3600 de lei, obligatorii in sectorul de stat si care vor inlocui primele de vacanta

Salariatii bacauani din sectorul de stat vor avea parte din acest an de vacante obligatorii in locatii din tara, prin intermediul „tichetelor de vacanta”, documente care vor inlocui primele de vacanta. Potrivit unei Ordonante de Urgenta aplicabile de luna viitoare, bonurile de valoare numite „tichete de vacanta” pot fi acordate de angajatori „pentru recuperarea si intretinerea capacitatii de munca a personalului”, fiind obligatorii pentru unitatile de stat si facultative pentru societatile comerciale private. Valoarea lor maxima va fi pentru inceput 3600 de lei (sase salarii minime pe economie). Le vor putea acorda doar angajatorii care au obtinut profit/venit in anul fiscal anterior, iar angajatii care primesc tichete de vacanta nu mai au dreptul si la prime de vacanta. Sumele alocate in acest scop sunt deductibile, in limita a sase salarii minime, la calculul impozitului pe profit/venit, iar pentru salariati sunt scutite de plata impozitului pe venit si a asigurarilor sociale. Noile tichete sunt valabile un an de la data emiterii si nu pot fi transmise de la un angajat la altul. Am stat de vorba despre tichetele de vacanta cu un lider de sindicat si cu un patron din Bacau. „E o masura buna, totusi ridica unele probleme. Pe de o parte, nu credem ca noua reglementare va putea fi aplicata, in conditii de criza, de societatile comerciale private. Pe de alta parte, tichetele de vacanta vor aduce inechitati la nivel de personal: daca de prima de vacanta se bucurau toti (fiind vorba de bani), doar unii vor pleca in vacanta si vor folosi tichetele speciale”, a declarat Ghiorghe Huluta, presedintele filialei CNSLR Fratia. „Mi se pare o idee buna. In timp ce primele de vacanta erau impozabile, tichetele nu sunt. Eu nu am dat prime de vacanta, tichete insa cred ca voi da”, a declarat I.P., patronul unei firme de instalatii.
Alin LEANCA

Comentarii

  1. E OFICIAL – CONSILIERII LOCALI AU APROBAT TRANSFORMAREA BAZINULUI OLIMPIC IN BAIE COMUNALA

  2. Cititi: Regulament de functionare al Bazinului de Inot din Ziarul de Bacau!

  3. Manipulatul a zis:

    Bai fraierilor, in lege scrie ca beneficiaza de tichete de vacanta doar cei care cotizeaza la fondul de tichete intre 25%-100% din salariul minim pe economie intre 4 si 11 luni pe an. Ziaristi, lideri de sindicat, ministrul turismului, politicieni, frustrati de tot soiul (ai dracului bugetari, iau si tichete de vacanta….), nimeni nu a spus nimic despre aceasta contributie, doar ca se acorda tichete.
    Nu ma credeti pe cuvant, intrati pe net si verificati!!!!!!

Adauga un comentariu

*