Violenta domestica, la cote alarmante

violenta-domestica-2008.jpgNumarul cazurilor active inregistrate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a crescut anul trecut de peste trei ori

Ca si abuzul asupra copiilor, violenta in familie a crescut in mod alarmant in judetul nostru, indica statisticile Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC).
„Numarul cazurilor active de violenta domestica s-a marit de la 16 (la 1 ianuarie) la 54 (la 31 decembrie 2008). Cauzele principale ale fenomenului ar fi consumul de alcool, saracia, disputele pe bunuri, interventiile (negative) ale familiei largite”, a declarat directorul DGASPC Sorin Brasoveanu. Dupa ce le iau in evidenta, reprezentantii acestei institutii asigura victimelor, pe o perioada determinata, servicii de asistenta sociala, consiliere psihologica, consultanta juridica si intermediere a relationarii lor cu alte institutii implicate in rezolvarea situatiei. „De asemenea, beneficiem de sprijinul unei fundatii pentru atenuarea saraciei in familiile cu probleme”, a continuat oficialul.
In 35-40 la suta din cazuri, lucrurile reintra in normal. Cu toate acestea, specialistii se confrunta in continuare cu fenomenul „dependentei victimei fata de agresor” (din motive psihologice, mentalitare sau materiale) si cu recidiva unor agresori – asociata cu aparitia permanenta a unor cazuri noi. „Ar mai fi necesare campanii publice de constientizare a faptului ca bataia nu e «rupta din rai» si ca femeia nu este inferioara barbatului, dar si o mai mai mare implicare a comunitatii (Biserica, medicii de familie) in solutionarea acestor probleme”, a mai spus seful DGASPC Bacau.
Alin LEANCA

Comentarii

  1. Maria - Elena a zis:

    Si eu am avut parte uneori de „tratamente speciale” si asta numai datorita socrilor care nu m-au dorit niciodata in familia lor, si isi indoctrineaza baiatul cu fel de fel de Idei preconcepute sau „fitile” impotriva mea. Multe cupluri s-au destramat si se vor destrama din cauza parintilor (mai ales ai baiatului) pentru ca cine a zis :”soacra, soacra poama acra de te-ai coace cat te-ai coace, dulce tot nu te-ai mai face” mare dreptate a avut. Mamele de baieti, mai ales cand au nurori nedorite, sunt niste acrituri mai ceve decat otetul. Pe soacra mea nici nepotul nu a imbunat-o din contra. Aceste individe denumite soacre, sa-si tina feciorii legati de piciorul patului daca sunt geloase pe nurori si sa le puna si centuri de castitate ca sa nu mai aiba motive de gelozie.

Adauga un comentariu

*