Ucis de fiu

3.jpgTragedie intr-o familie din Bacau. In ajunul oficierii cununiei civile, fiul si-a ucis tatal. Motivul? Se pare ca, din nou, alcoolul. Al câtelea fiu o fi fost Adrian B., care si-a omorât tatal in urma unui astfel de conflict ce a avut la baza consumul de alcool ?

Mai exista oare ceva dumnezeiesc in aceasta tara locuita de români? Mai exista oare bun simt, mai exista oare respect fata de parinti? Sa nu mai poata oare românul sa bea atât cât ii este necesar si sa nu treaca la violenta? Greu de spus, cert este ca s-au inmultit cazurile in care, in urma unor conflicte spontane ce au avut drept cauza consumul de alcool, tatal sa-si ucida fiul, fiul sa-si omoare tatal, sau mama fiul. Din acest punct de vedere IPJ Bacau se afla pe locul al doilea in tara, dupa IPJ Iasi. In 2008 au fost 26 de omoruri, mai multe cu 13 fata de 2007. Principalele cauze au fost si vor ramâne consumul de alcool în exces, conflictele spontane în familie si razbunarile. Violenta domestica are efecte negative majore atât la nivelul individului, cât si al societatii.

Si-a ucis tatal lânga oala cu sarmale

Sâmbata, 28 februarie, doi tineri ar fi trebuit sa fie prezenti in fata ofiterului de Stare Civila, pentru a spune “da” si a-si uni vietile de-acum incolo. Fiind in preajma zilei de 1 Martie, cu sigranta ca acest fapt ar fi fost cel mai important martisor din viata lor. Adrian B. ,de 28 de ani, se afla la domiciliul parintilor sai, in seara de vineri, 27 februarie, impreuna cu viitoarea sotie, pregatind sarbatoarea de a doua zi, când aveau sa-si uneasca destinele. Cum se intâmpla in astfel de imprejurari, se fac bucate, se bea un pahar cu vin, ca doar era vorba despre un eveniment fericit. Se pare insa ca numarul paharelor a cam fost depasit, atâta incât cei care bausera sa depaseasca limitele si de aici pâna la scandal sa nu mai existe decât un pas. Ce i-o fi casunat tatalui viitorul mire, sau poate invers, cert e ca intre Ioan B., de 59 de ani, si fiul sau Adrian, a izbucnit un conflict care avea sa se termine tragic. Nu credem ca motivul scandalului a fost atât de puternic incât sa-l faca pe Adrian sa se repeada cu un cutit asupra tatalui sau, mai curând starea de betie avansata sa fi fost principala cauza. Pentru ca, a luat un cutit pe care i l-a infipt in zona toracelui stâng tatalui, producându-i leziuni care, in cele din urma, aveau sa-i provoace decesul.

Biroul Starii Civile, mutat in arestul IPJ

In urma cercetarilor efectuate de politisti si procuror, a fost facuta propunerea catre Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau de arestare ptreventiva. Adrian B., de 28 de ani, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru savârsirea infractiunii de omor calificat. Sâmbata, la ora 12, el si viitoarea sa sotie trebuiau sa spuna “da” la Starea Civila. Din pacate, niciunul din cei doi n-au putut raspunde prezent in fata ofiterului. A facut-o, in alt mod, Adrian, si in fata altui “ofiter”. “Omorul savârsit asupra sotului sau a unei rude apropiate…se pedpseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani”, art. 176. Cod Penal.
Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. da i-l stiu pe tip ,un drogat si un golan se ocupa cu talharii prin strainatate se pare ca si-a sapat singur groapa

Adauga un comentariu

*