PSD, singurul partid cu parlamentari din “prima”

mardare-psd.jpgPSD Bacau este singura organizatie de partid din judet care a reusit sa propulseze direct candidati uninominali in Parlament. Viorel Hrebenciuc (presedintele organizatiei), Iulian Iancu si Catalin Mardare au obtinut scoruri confortabile peste marja victorioasa de 50 la suta plus unu. Mai mult, PSD ramâne brandul politic cel mai important din judet. Votul politic pe candidatii la deputatie a adus social-democratilor un procent net de 38 la suta. In urma acestora, la peste 10 procente, se situeaza PDL (29, 7 la suta). Podiumul electoral este inchis de PNL care a trebuit sa se multumeasca cu 23, 66 la suta din totalul voturilor valabil exprimate.

Au stiut ce au vrut

Potrivit presedintelui executiv al PSD Bacau, Gabriel Vlase, social-democratii s-au detasat electoral pentru ca “fiecare candidat a inteles ce inseamna o campanie electorala uninominala”. Acesta a mai spus ca sefii politici ai celorlalte partide ar trebui sa “mai stea prin birouri si sa mai taca”. “Se vede cred eu un rezultat clar la nivelul judetului si la nivelul candidatilor nostri. De aici, fiecare trebuie sa inteleaga ceva. Cei de la PNL ar trebui sa mai stea prin birouri. M-am cam saturat de campaniile lor murdare”, a declarat Vlase. In privinta caracterului uninominal al alegerilor si al campaniei electorale, presedintele executiv al PSD Bacau a adaugat ca numele propuse de formatiunea politica din care face parte s-au ridicat la inaltimea asteptarilor. “A fost mult de munca. Oamenii au iesit, ne-au vazut, am dialogat cu ei. Spre deosebire de altii care stau si tot ameninta cu arestarea. Lucreaza murdar, dar lucrurile nu vor ramâne asa”, a comentat Gabriel Vlase.

4 – 3 – 3

Pâna in acest moment, arhitectura garniturii politice care va reprezenta Bacaul in viitorul Legislativ confirma ca PSD va avea 4 deputati, in timp ce organizatiile PDL si PNL vor trimite la Bucuresti câte 3. Din partea social-democratilor bacauani vor accede in Parlament Viorel Hrebenciuc, Iulian Iancu, Gabriel Vlase si Gheorghe Antochi. Fara vreun candidat care sa fi obtinut peste 50 la suta din sufragii in colegiul uninominal, desi au beneficiat de colegii ultrafavorabile, penelistii vor trebui sa astepte tombola redistribuirii mandatelor. Liberalii au insa câteva certitudini: Ionel Palar (colegiul 3 de deputati, procentaj de 42, 30 la suta), e dat ca sigur in viitorul Parlament, ca si seful Directiei Agricole, Mihai Banu, care a obtinut 42, 29 la suta din voturi in colegiul 5 de deputati. Pe o pozitie buna a sosit si Tudor Chiuariu. Acesta e in carti pentru un loc in Parlament. A socat in schimb modul in care candidatii PDL s-au baricadat in dosul votului politic obtinând scoruri incredibile in raport de notorietatea de care se bucurau. Astfel, “anonimul” Adrian Popescu a venit pe primul loc in colegiul 2 de deputati, obtinând 34, 13 la suta din voturi (7222 de voturi valide). Acesta va fi insotit in Parlament de Valerian Vreme care a adunat peste 7600 de voturi si, se pare, de “parasutatul” de la Bucuresti Vasile Gherasim. Conform estimarilor, marele perdant “portocaliu” este Valentin Nedeff (candidat in colegiul 1 senatorial) care, desi a obtinut aproape 20 de mii de voturi, va ramâne acasa invins fiind de liberalul Gabriel Berca. Oricum, incalceala redistribuirii face imposibil orice verdict transant cu privire la cei care se vor califica in Parlament din a “doua” incercare.

PSD – PC, in fata si pe national

Conform rezultatelor de la inchiderea editiei, dupa numararea a 99, 62 din totalul voturilor valabil exprimate, alianta PSD – PC se afla pe primul loc cu 33, 09 la suta (Camera Deputatilor), respectiv 34, 12 la suta (Senat). PD-L a obţinut la Camera Deputaţilor 32,34%, iar la Senat 33,57%, potrivit aceleiaăi statistici parţiale. PNL se situează pe locul al treila cu 18,57% la Camera Deputaţilor şi 18,75% la Senat. UDMR a obţinut 6,18% din voturi la Camera Deputaţilor şi 6, 41% la Senat. Cel mai probabil, PRM şi PNG nu vor intra în viitorul Parlament.
Lucian BOGDANEL

Comentarii

  1. Botomei Vasile-Drd.Avocat ,Presedintele PARTIDUL DEMOCRAT-LIBERAL ORGANIZATIA JUDETEANA BACAU (LEGAL INFIINTATA ) a zis:

    parerea mea este ca se va face o coalitie pentru guvernare intre :PD-L+PSD+UDMR.
    Asa va tine in sah Presedintele tarii traian Basescu un echilibru puternic pentru urmatoarea guvernare, dar si sansa unui nou mandat de presedinte al Romaniei.Vor da toti vina cand nu vor avea realizari, pe fosa guvernare PNL
    Cu stima, Botomei Vasile-Presedinte Executiv PD-L.

  2. A gresi este omeneste
    A persevera in greseala este DIABOLIC !

    Cum ati putut vota CRETINOIZII pesedisti pentru Parlament? Chiar nu au ramas decat betivii, curvele, babele si prostii sa voteze? Unde sunteti voi bacauanii mei dragi? Unde sunteti voi minti iscoditoare? Chiar au emigrat toti oamenii de valoare din Bacau?
    RUSINE sa va fie voua celor care ati votat CIUMA ROSIE PSD-ista!
    Cine va facut pod peste Bistrita? Tiganul pesedist Sechelariu? Sau primarul PNL Romeo Stavarache? Ma cretinilor macar si pentru acest lucru si ar fi trebuit sa votati PNL!
    O sa mancati salamul pesedist prostanacilor si apoi un rahat mare si galben!

  3. Unui fost bacauan. Daca ai fost bacauan atunci de ce nu ai venit sa votezi….?
    Iar daca ai pareri bune despre tine ( vezi „cretini”) ar trebui sa nu le scrii si altora, pastreazale asa iti va fi mai bine, sau spune celor de o teapa cu tine.

  4. Fost bacuan gretos si fara minte !!! vezi-ti de treaba ta mai pribeagule. Ai tu creditul moral sa-i judeci pe bacauani? Ne-ai facut cretini dar… cine zice ala este !!! Dute-n … lumea ta !!!

Adauga un comentariu

*